• Luarea de notițe de mână poate facilita absorbția informațiilor, potrivit unui nou studiu de la Universitatea Norvegiană.
  • Tinerii explorează din ce în ce mai mult produse de îngrijire a pielii de lux în magazine precum Sephora și își împărtășesc rutinele pe platforme precum TikTok.
  • Un studiu publicat în jurnalul BMJ Open a investigat dacă consumul de kimchi este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate.

Experții sunt precauți – și săptămâna aceasta, au avut în vedere mai mult decât noua pasiune a adolescenților pentru îngrijirea pielii.

Dermatologii avertizează despre produsele de skincare

Skincare-ul, bun pentru minte și piele! Fals. Tinerii explorează din ce în ce mai mult produse de îngrijire a pielii de lux în magazine precum Sephora și își împărtășesc rutinele pe platforme precum TikTok – dar rutinele de îngrijire a pielii cu care se mândresc ar putea să nu fie cea mai bună potrivire pentru adolescenți. Dermatologii avertizează că aceste formulări sunt adesea concepute pentru pielea matură și pot provoca reacții adverse în pielea mai tânără, mai sensibilă.

Scrierea manuală poate îmbunătăți învățarea

Luarea de notițe de mână poate facilita absorbția informațiilor, potrivit unui nou studiu de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie. Micul studiu, care a fost publicat în Frontiers in Psychology, a implicat 36 de studenți, cărora li sa cerut să scrie sau să tasteze cuvintele afișate pe un ecran. Când participanții au scris de mână, a existat o creștere a conexiunilor dintre diferite părți ale creierului, ceea ce este crucial pentru formarea memoriei și învățare.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Kimchi poate alunga obezitatea

Nu trebuie să mănânci ca să slăbești! Din fericire, nu este adevărat. Un studiu publicat în jurnalul BMJ Open a investigat dacă consumul de kimchi este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate. Cercetătorii au descoperit că consumul moderat de kimchi (până la trei porții pe zi) a fost asociat cu un risc de obezitate cu 11% mai mic în comparație cu consumul a mai puțin de o porție pe zi.

Deși cercetătorii au subliniat importanța consumului moderat de kimchi din cauza nivelului ridicat de sodiu, există câteva modalități prin care puteți încorpora acest aliment fermentat în dieta zilnică.

O plimbare în natură îți poate ajuta atenția

O plimbare este bună, dar locul ales joacă un rol foarte important. Cercetătorii de la Universitatea din Utah cer mai mult timp pentru copaci. Studiul lor a implicat 92 de participanți care au făcut o plimbare de 40 de minute – jumătate într-un cadru natural și jumătate într-un mediu urban. Folosind electroencefalografia, un instrument care măsoară activitatea creierului, cercetătorii au analizat modul în care aceste plimbări au afectat procesele cerebrale care controlează gândirea, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor. Rezultatele au arătat că persoanele care s-au plimbat în natură au prezentat îmbunătățiri în aceste zone, sugerând că plimbările în natură pot stimula atenția în general.

Citește și