• În Londra secolului al XIX-lea, când Charles Dickens a scris că „ceața era grea și întunecată”, oamenii erau sfătuiți să poarte ochelari speciali de ceață în timp ce erau în smog pentru a evita „smarting eyes”.
  • Poate duce la cataractă, glaucom (a doua cea mai frecventă cauză de orbire), conjunctivită, degenerescență maculară legată de vârstă și chiar riscul de a fi nevoit să porți ochelari.
  • Studiile au descoperit de mult timp că poluarea aerului este în mod clar dăunătoare sănătății – în special plămânii noștri și sistemele cardiovasculare.

În Londra secolului al XIX-lea, când Charles Dickens a scris că „ceața era grea și întunecată”, oamenii erau sfătuiți să poarte ochelari speciali de ceață în timp ce erau în smog pentru a evita „smarting eyes”. Cercetările moderne arată că astfel de recomandări erau legate de ceva: aerul murdar ne poate distruge vederea, scrie The Washington Post.

Poate duce la cataractă, glaucom (a doua cea mai frecventă cauză de orbire), conjunctivită, degenerescență maculară legată de vârstă și chiar riscul de a fi nevoit să porți ochelari. Și în timp ce cercetările arată că astfel de efecte sunt cele mai izbitoare în orașele puternic poluate din Asia, studiile efectuate în America de Nord și Europa au descoperit că și doze mai mici de poluare a aerului ne pot dăuna ochilor.

Studiile au descoperit de mult timp că poluarea aerului este în mod clar dăunătoare sănătății – în special plămânii noștri și sistemele cardiovasculare. Cu toate acestea, cercetările asupra modului în care o atmosferă murdară ne poate afecta ochii abia încep să apară. „Ochiul este un organ cu siguranță neglijat”, a spus Lina Mu, epidemiolog la Universitatea din Buffalo.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Citește și