• Anunțul CDC în privința renunțării la masca de protecție și la distanțarea socială i-a făcut pe majoritatea americanilor să se întrebe dacă este într-adevăr bine să urmeze aceste noi reguli.
  • Un psiholog explică pentru CNN că mulți pacienți s-au prezentat cu stări de anxietate în ceea ce privește renunțarea la purtarea măștii.
  • Psihologul mai spune că, după aproximativ un an în care oamenii au fost învățați că masca și distanțarea socială înseamnă protecție, acum constată că au dezvoltat tulburări Obsesiv-Compulsive în ceea ce privește aceste reguli.
  • Unii oamenii sunt fericiți că nu mai sunt obligați să poarte mască în exterior, alții nu se simt confortabil și cred că decizia este prematură.

Momentul în care Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a anunțat că oamenii pot renunța la purtarea măștii, în anumite situații, a fost îmbucurător pentru mulți oameni, relatează CNN.

Decizia CDC înseamnă un pas foarte mare în procesul de revenire la normalitate. Unii dintre oameni au simțit că acesta este sfârșitul simbolic al pandemiei de coronavirus.

Totuși, deși vestea a fost așteptată de majoritatea oamenilor, decizia nu a fost îmbrățișată de toți, având în vedere că reacțiile care apar în urma acestei decizii sunt mixte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Unii oameni consideră că anunțul CDC este prematur și ar putea duce la un alt val de coronavirus. Alții sunt confuzi în legătură cu regulile noi: când și unde se mai poartă masca și când este necesar să păstrăm distanța?

În ciuda veștilor bune din partea CDC, mulți oameni acuză o stare de anxietate din cauza noilor reguli sau dezvoltă tulburări Obsesiv-Compulsive în ceea ce privește regulile vechi.

Nepurtarea măștii provoacă unora anxietate

Un psiholog explică pentru CNN că unii dintre clienții lui se prezintă cu teama de infectare la ședințele de terapie. Unii oamenii visează că se află în spații aglomerate și sunt singurii care nu poartă mască, lucru ce-i face să se simtă expuși unui mare risc.

Alți oameni spun că au atacuri de panică atunci când văd filme care prezintă realitatea de dinaintea pandemiei. Ori atunci când văd show-uri de televiziune în care oamenii stau în restaurant, în grupuri mari și nu poartă mască.

Psihologul spune pentru CNN că este normal ca aceste stări să apară pentru că, pentru aproximativ un an, am fost învățați că spațiile aglomerate, adunările mari de oameni și nepurtarea măștii înseamnă un mare pericol pentru omenire.

Tulburarea Obsesiv-Compulsivă în contextul nepurtării măștii de protecție

Unii oameni au dezvoltat tulburarea Obsesiv-Compulsivă în ceea ce privește purtarea măștii și menținerea distanței. Astfel, aceste persoane nu se simt deloc confortabil dacă sunt nevoite acum să nu mai poarte mască sau să nu păstreze distanța socială. Oamenii cu OCD sunt confuzi și nu înțeleg cum să gestioneze noile reguli, dar și tulburarea pe care au dezvoltat-o.