• O femeie din SUA cu un uter dublu a dat naștere la două fetițe în două zile consecutive, într-o sarcină considerată o raritate de „una la un milion”.
  • Kelsey Hatcher, diagnosticată cu uter dublu la 17 ani. 
  • La University of Alabama Hospital la Birmingham, în săptămâna a 39-a, prima naștere a fost naturală, iar a doua a avut loc prin cezariană, oferind o poveste excepțională în lumea maternității.

O femeie din SUA cu un uter dublu a născut doi copii în două zile consecutive. Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume două fetițe. Una într-o zi, cealaltă în următoarea zi. Femeia a născut la University of Alabama Hospital la Birmingham (UAB), scrie BBC.

Diagnosticată cu uter dublu la 17 ani, o anomalie afectând 0,3% dintre femei, Hatcher a fost informată că șansele de sarcină în ambele utere sunt de „una la un milion”. Cazurile similare raportate la nivel mondial sunt extrem de rare, cu menționarea unui astfel de caz în Bangladesh în 2019. Hatcher a avut trei sarcini anterioare sănătoase; ea credea inițial că este însărcinată într-un singur uter, până când o ecografie a dezvăluit prezența unui al doilea copil.

După o sarcină considerată obișnuită de către UAB, la 39 de săptămâni, travaliul a fost indus, iar Hatcher a născut natural prima fetiță în seara de 19 decembrie, iar a doua a venit prin cezariană în dimineața următoare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Profesorul Richard Davis a subliniat beneficiile pentru copii datorită „spațiului suplimentar pentru a crește și a se dezvolta”. Cei doi bebeluși, considerați gemeni fraterni, au avut propriile utere și procese de dezvoltare diferite.

Citește și