• Partidul premierului Meloni vrea să protejeze tradițiile creștine.
  • Școlile ar putea fi obligate să includă scena nașterii lui Isus.
  • FdI: „Nu putem transforma Crăciunului într-o sărbătoare generică”.

Opoziția spune că Meloni încearcă să exploateze politic religia. Meloni a venit la putere cu un discurs cu teme religioase creștine. FdI a încercat să interzică rugăciunile musulmane în afara moscheilor.

Scena nașterii lui Iisus naște controverse în Italia. Partidul premierului Giorgia Meloni pregătește un proiect de lege care să protejeze tradițiile creștine. Școlile care încearcă să recunoască diversitatea din clase, ar putea fi obligate să includă scena nașterii lui Iisus și alte tradiții culturale italiene. Politicienii din Frații Italiei spun că nu mai pot asista la transformarea Crăciunului într-o sărbătoare generică din moment ce nu deranjează credințele altor religii. Opoziția a atacat imediat propunerea și spune că Meloni încearcă să exploateze religia în scopuri politice.

De asemenea, acuză agenda anti-imigrație a guvernului, care a propus relocarea a 3.000 de solicitanți de azil în Albania, până la rezolvarea statutului lor.  Nu e prima tentativă a partidului de guvernământ italian de a trece o lege cu tentă religioasă.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

În această vară, Frații Italiei au încercat să interzică rugăciunile musulmane în afara moscheilor sau folosirea garajelor sau spațiilor industriale ca moschei.

Citește și