• Cercetătorii au identificat 10 profiluri de dăruitori, în funcție de stilul fiecăruia.
  • Doamnele preferă să nu mai sufere dezamăgiri în privința cadourilor.
  • Vânzările de ceasuri de lux pentru femei, către femei, au crescut cu 11%.

Dar din dar se face rai! Este vremea cadourilor, dar știi ce fel de dăruitor ești? Cercetătorii au identificat 10 profiluri de dăruitori, în funcție de stilul fiecăruia.

Egocentricul și donatorul

Cumpără cadouri pentru alții, care-i folosesc lui. Așa că va cumpăra un sistem hi-fi pentru soție sau jocuri video pentru fiul său de doi ani.

Donatorul face cadouri doar pentru că este o obligație socială de la care este imposibil să se sustragă. Salvarea lui este cadoul făcut în grup.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Reciclatorul și exhibiționistul

Sfidează gafele și redirecționează cadourile primite de el către alții. E zgârcit și lipsit de tact.

Pentru exhibiționist nu contează dacă îți place sau nu cadoul, important e să fie mare și scump.

Grinch-ul și geniul

Grinch-ul nu face cadouri. Pretinde că e anticonsumist și să cumperi un cadou cuiva căruia nu-i știi preferințele e o risipă de resurse.

Geniul este cel care găsește întotdeauna cadoul potrivit pentru fiecare. Reușește să facă asta pentru că este empatic/ă, chiar și atunci când alege papucii pentru mătușa sau gadgetul pentru colegul care se pensionează.

Binevoitorul și dezinteresatul

Binevoitorul gândește, depune efort, caută peste tot cadoul perfect. Cu toate acestea, cadoul său atât de bine gândit, odată livrat, rămâne să adune praful.

Dezinteresatul nu se ferește de protocol. Dar este lipsit de idei, dăruiește orbește, fără să-și storcă creierii: de la setul de săpun la cutia de praline, totul este permis, atâta timp cât există o cutie de cadouri.

Last minute și organizatorul

Cel care preferă să le rezolve pe toate îl ultimul moment tergiversează, amână și ajunge amețit pe 24 decembrie, cu cadourile încă nefăcute. Este incorigibil, dar cu un tur de forță epuizant reușește întotdeauna să se salveze.

Pentru organizator, Crăciunul este un proiect care trebuie pus la cale cu luni de zile înainte: este triumfător atunci când își anunță cu superioritate prietenii și colegii: „Cadourile? Deja făcute”.

Doamnele preferă să își facă singure cadouri

Și, ce să vezi, doamnele preferă să nu mai sufere dezamăgiri din partea partenerilor, așa că-și fac cadouri singure. Vânzările de ceasuri de lux pentru femei, către femei, au înregistrat o creștere de 11% anul acesta. Cele mai populare sunt cele cu cadrane colorate, ca Omega Seamaster Aqua Terra Shades sau Breitling Navitimer 32.

Citește și