• Nostalgia este o cheie a fericirii pe baza căreia îți setezi obiective, arată un studiu.
  • Piesele vechi pe care le asculți sau pozele postate în anii precedenți te fac fericit.
  • Nostalgia te ajută să te conectezi atât cu trecutul, cât și cu prezentul.

Cât de valoros este sentimentul de nostalgie pentru tine? Probabil crezi că te face să te simți trist, însă, de fapt, nostalgia este o cheie a fericirii, pentru că pe baza ei, îți setezi noi obiective. Asta arată un nou studiu publicat în Psychology Today.

La finalul anului, reflectăm asupra lucrurilor pe care le-am făcut în lunile precedente, de la dezvoltare personală sau profesională, până la călătorii sau petreceri cu prietenii. Dacă mergem mai în spate, ne amintim și momente mai vechi, petrecute cu ani în urmă. Și aici, apare bunăstarea, fie că îți amintești momentele frumoase, fie că le vezi în postările pe care le-ai făcut pe social media.

Cercetătorii mai spun că obiectele cu valoare sentimentală cum ar fi un glob primit de Crăciun cu ani în urmă sau piesele vechi pe care le asculți, duc de asemenea la nostalgie și astfel reușești să te conectezi cu trecutul, dar și cu prezentul. Practic reflectezi și devii mai conștient de ce se întâmplă și îți dorești să faci ordine și schimbări pozitive în viața ta.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și