• Un nou tratament pentru Alzheimer aflat în faza 1 de studiu poate reduce nivelul unei proteine periculoase cu 90%.
  • Tratamentul este cunoscut deocamdată doar sub numele de ALN-APP.
  • Medicamentul este administrat printr-o injecție în partea inferioară a spatelui.

Un nou tratament pentru Alzheimer aflat în faza 1 de studiu poate reduce nivelul unei proteine periculoase cu 90%, arată un studiu citat de The Sunday Times. Alte două medicamente pentru Alzheimer sunt testate în acest moment.

Acest medicament revoluționar ar putea să oprească simptomele Alzheimer, asta arată rezultatele intermediare ale unui studiu de fază întâi al medicamentului. Tratamentul este cunoscut deocamdată doar sub numele de ALN-APP. Acesta a fost prezentat în mod discret în cadrul unei conferințe medicale, care a avut loc luna trecută la Amsterdam. Medicamentul reduce nivelul de proteină precursoare cu până la 90%. Proteina beta-amiloid este periculoasă pentru că se acumulează în diferite organe, ceea ce face ca funcționarea acestora să fie anormală.

Mai mult, aceasta blochează creierul și provoacă pierderea memoriei asociată cu Alzheimer. La studiu au participat 20 de persoane din lume. Echipa va extinde studiul prin administrarea de doze repetate pentru a vedea dacă nivelurile pot fi reduse și mai mult.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cum este administrat acest medicament?

Medicamentul este administrat printr-o injecție în partea inferioară a spatelui, direct în lichidul cefalorahidian care înconjoară măduva spinării. Cercetătorii spun că astfel medicamentul ajunge mai repede la creier.

Citește și: