• Experții avertizează asupra unui caz ciudat de transmitere COVID-19 de la pisică la om.
  • O pisică a infectat un medic cu virusul SARS-COV-2. Doctorul purta mască, dar ochii lui nu erau protejați. Trei zile mai târziu, a fost diagnosticat cu virusul.
  • Un medic veterinar islandez a contractat COVID-19 de la o pisică și acest lucru a atras atenția comunității științifice.

O pisică a infectat un medic cu virusul SARS-COV-2. Doctorul purta mască, dar ochii lui nu erau protejați. Trei zile mai târziu, a fost diagnosticat cu virusul.

Acest prim caz confirmat de transmitere a noului coronavirus de la o pisică la om a fost raportat în ultimul număr al publicației de specialitate Emerging Infectious Diseases.

Soții din Thailanda s-au îmbolnăvit de COVID-19 și au trebuit să fie internați în spital. Pisica lor a fost internată și ea la o clinică veterinară, unde a strănutat în fața unui medic în timpul examinării. Doctorul purta mască, dar ochii lui nu erau protejați. Trei zile mai târziu s-a îmbolnăvit. Ulterior, atât medicul veterinar, cât și animalul au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, informeaza UPI.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Primul caz de infecție umană de la o pisică nu ar trebui să sperie proprietarii de animale de companie

Cu toate acestea, un expert canadian spune că primul caz de infecție umană de la o pisică nu ar trebui să sperie proprietarii de animale de companie, deși este o reamintire importantă de a lua măsuri de precauție. „Cred că este important să ne dăm seama că acest virus poate fi transmis între specii”, a declarat recent medicul veterinar dr. Scott Weiss pentru New York Times.

„Cazul transmiterii infecției de la pisică la om în Thailanda nu este o surpriză, deoarece transmiterea virusului de la animalul de companie la om a fost considerată de mult posibilă”, a spus Weiss, profesor la Colegiul Veterinar de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada. De asemenea, este directorul Centrului Universitar de Sănătate Publică și Zoonoze.

În ultimii doi ani, Weiss și colegii săi au studiat în detaliu infecția cu virusul SARS-COV-2 între oameni și animale. Cercetările lor s-au concentrat pe pisici, deoarece acestea prezintă un risc crescut de infecții respiratorii.

Alte studii au descoperit, de asemenea, că proprietarii își pot infecta pisicile și că animalele de companie se infectează uneori între ele.

Pe blogul său, Weiss notează că avertizează persoanele care interacționează cu animalele să ia măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Dacă cineva din gospodărie se îmbolnăvește, trebuie să protejeze atât oamenii, cât și animalele de companie din jurul său. Pisicile se pot infecta și răspândi virusul la alte persoane și animale din gospodărie, a spus expertul.