• Folosirea excesivă a telefonului cu luminozitatea la maxim poate avea consecințe grave.
  • Folosirea telefonului în exces contribuie la stres, anxietate și depresie.
  • Consumul de conținut traumatic pe social media generează stres cronic.

Experții de la Harvard atrag atenția asupra obiceiurilor nocive legate de telefoane și cum acestea provoacă stres. Ca oamenii să își protejeze sănătatea mintală și să conștientizeze impactul interacțiunilor noastre cu telefoanele mobile, Dr. Aditi Nerurkar, specialistă în stres de la Harvard, atrage atenția despre ce impact puternic poate avea telefonul daca îl folosim des.

Ea spune că folosirea excesivă a telefoanelor mobile, cu ecrane luminoase și conținut grafic, poate contribui la stres, anxietate și depresie. Există un fenomen numit „creierul de porumb”,care îi descrie pe cei care luptă să se deconecteze de la fluxul continuu de informații online, care de altfel generează stres cronic. Acest aspect duce direct la suferință emoțională.

De asemenea, Dr. Aditi Nerurkar avertizează asupra riscurilor asociate verificării frecvente a telefonului și asupra consumului de conținut traumatic pe Social Media, care poate duce la traume indirecte. Adoptarea unui echilibru și limitarea utilizării telefonului la 20 de minute pe zi poate contribui la îmbunătățirea bunăstării.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Citește și: