Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Adrian Wiener, spune că fenomentul certificatelor false de vaccinare duce la decredibilizarea procesului vaccinării şi susţine că acesta trebuie sancţionat sever.

Adrian Wiener crede că acest fenomen trebuie combătut şi sancţionat sever.

„Practic, le conferim un cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat, le oferim acest instrument care a fost destinat iniţial mobilităţii şi siguranţei noastre, a tuturor, îl transformăm în ceva trivial. Cred că fenomenul poate fi combătut şi trebuie sancţionat foarte sever. Nu este vorba doar de fals şi uz de fals, ci de decredibilizarea procesului vaccinării”, a afirmat vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, la RFI.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Întrebat dacă în opinia sa există corupţie în rândul medicilor de familie, deputatul a răspuns: „Nu neapărat. Şi la centrele de vaccinare, nu doar în cabinetele medicilor de familie. A existat această presiune constantă, mai ales în zona rurală, dinspre, ştiu eu, zona administrativă, hai, dă-mi o hârtie, hai să facem, uite, n-am încredere în vaccin. Sigur, aceste lucruri există şi trebuie sancţionate, în măsura în care aflăm unde s-au petrecut”.

Acesta susţine că aceste cazuri pot fi identificate cu ajutorul registrului electronic de vaccinare.

„Pe de altă parte, vedem în registrul electronic de vaccinare, de exemplu, persoane vaccinate la sute de kilometri de domiciliu, acolo unde există aceste reţele, unde acest lucru este industrializat şi putem să ne dăm seama, în măsura în care într-unul din centre s-au vaccinat multe-multe persoane care locuiesc la 100 km, la 70 km, când cel mai apropiat centru de vaccinare era la 500 de metri. E evident o suspiciune rezonabilă, pe care trebuie s-o ridicăm. Deci lucrurile se pot afla”, a mai spus Adrian Wiener.​