• Aproape jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 din Israel se referă la persoanele vaccinate
  • Noile cazuri de îmbolnăviri din Israel sunt determinate de varianta Delta, care are o rezistență ridicată împotriva vaccinurilor
  • Cifrele sunt estimative, mai ales că datele sunt în continuare în curs de investigare
  • Două doze de ser anti COVID au șanse mai mari să ofere protecția împotriva tulpinii indiene

Întrucât Israelul se confruntă cu o creștere a cazurilor de îmbolnăviri cu varianta Delta, oficialii din domeniul sănătății susțin că până la jumătate dintre cazuri se referă la persoanele vaccinate, scrie Insider.

Persoanele complet vaccinate, care au fost infectate cu varianta Delta, vor trebui să stea în carantină, potrivit lui Chezy Levy, directorul general din cadrul Ministerului Sănătății.

Cifra este probabil o estimare, deoarece Ministerul Sănătății încă analizează datele despre cazurile de îmbolnăviri cu varianta Delta. 

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

De asemenea, nu este clar dacă persoanele respective ar fi fost vaccinate complet sau ar fi primit doar o singură doză de ser.

Cazurile din Israel au fost peste 100, zilnic, în ultima săptămână, fiind cele mai numeroase din luna mai. Aproximativ 70% dintre ele au fost cauzate de varianta Delta.

Israelul anunțase sfârșitul restricțiilor în pandemie

Săptămâna trecută, se renunțase la purtarea măștii în interior datorită numărului mic de infectări cu coronavirus.

Începând cu 24 iunie, aproximativ 57% din populația Israelului a fost complet vaccinată, potrivit Universității John Hopkins, SUA.

Infecțiile în rândul persoanelor vaccinate, deși i-au alarmat pe israelieni, ele nu par a fi la fel de severe ca în cazul persoanelor neimunizate.

Varianta Delta ar putea reprezenta cel mai mare risc pentru persoanele vaccinate dintre toate variantele de coronavirus. În schimb, două doze de ser anti COVID au șanse mai mari să ofere protecția împotriva tulpinii indiene.

O analiză a oficialilor din domeniul sănătății din Marea Britanie arată că două doze de vaccin Pfizer au fost eficiente 88% împotriva tulpinii Delta, în timp ce o singură doză a fost eficientă doar cu 33%.