• Personalitatea poate ajuta la susținerea abilităților de gândire în fața îmbătrânirii creierului.
  • O personalitate conștiincioasă ajută la protejarea împotriva îmbătrânirii creierului, relevă un studiu.
  • Oamenii conștiincioși tind să fie bine organizați, autodisciplinați și motivați pentru realizări.

Personalitatea poate contribui la menținerea abilităților de gândire în fața îmbătrânirii creierului. O personalitate conștiincioasă ajută la protejarea împotriva îmbătrânirii creierului, potrivit unui studiu, scrie Spring UK.

Persoanele conștiincioase au tendința de a fi bine organizate, autodisciplinate și motivate pentru realizări. Persoanele care au un nivel mai ridicat al acestei trăsături de personalitate, care este unul dintre cele cinci aspecte majore ale personalității, tind să aibă o rezistență cognitivă mai mare.

Personalitatea poate ajuta la susținerea abilităților de gândire în fața îmbătrânirii creierului. O personalitate conștiincioasă ajută la protejarea împotriva îmbătrânirii creierului, relevă un studiu. Oamenii conștiincioși tind să fie bine organizați, autodisciplinați și motivați pentru realizări.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Persoanele care au un nivel mai ridicat al acestei trăsături de personalitate, care este unul dintre cele cinci aspecte majore ale personalității, tind să aibă o rezistență cognitivă mai mare.

Reziliența cognitivă este capacitatea de a menține abilități puternice de gândire în ciuda deteriorării creierului care apare în mod natural odată cu vârsta.

Dr. Eileen Graham, primul autor al studiului, a declarat: „Aceste constatări oferă dovezi că este posibil ca adulții în vârstă să trăiască cu neuropatologia asociată cu boala Alzheimer și cu demențele conexe, menținând în același timp niveluri relativ sănătoase ale funcției cognitive”.

În schimb, o personalitate nevrotică poate crește riscul unei funcționări cognitive mai proaste, a constatat, de asemenea, cercetarea.

Persoanele nevrotice au tendința de a fi capricioase, impulsive și anxioase.

Dr. Graham a spus: „Studiul nostru arată că trăsăturile de personalitate sunt legate de modul în care oamenii sunt capabili să își mențină funcția cognitivă în ciuda dezvoltării neuropatologiei. Deoarece este posibil ca personalitatea să se schimbe, atât în mod voluntar, cât și prin intervenții, este posibil ca personalitatea să poată fi folosită pentru a-i identifica pe cei care sunt la risc și pentru a implementa intervenții timpurii pentru a ajuta la optimizarea funcției pe parcursul bătrâneții.”

Rezultatele provin de la un studiu efectuat pe 1.375 de persoane ale căror creiere au fost examinate pentru a se vedea dacă au suferit leziuni după ce au murit.

Aceste rezultate au fost comparate cu ani de zile de teste efectuate anterior asupra funcționării lor psihologice și cognitive. Este unul dintre primele studii care arată că personalitatea îi poate ajuta pe oameni să își mențină abilitățile de gândire în ciuda îmbătrânirii creierului.

Citește și