• Particulele în suspensie sunt periculoase pentru că nu dispar din aer când plouă, nici nu sunt atrase de gravitație.
  • La nivel global, 1 milion de oameni mor anual din cauza creșterii temporare a concentrației de particule în suspensie.
  • Din totalul de mortalitate la nivel global, în Europa mor 12% din cauza creșterii temporare a concentrației de particule în suspensie.

Pe măsură ce populația orașelor crește, și poluarea atinge cote tot mai ridicate. Pentru organismul uman, cele mai periculoase sunt particulele în suspensie din aer. Un studiu recent arată o legătură directă între concentrația de particule în suspensie și decesele din cauza poluării.

Care este rata deceselor din cauza particulelor în suspensie?

În primul rând, să ne imaginăm, că este vorba despre un studiu internațional făcut în 13.000 de orașe din lume, deci foarte detaliat. Timp de 20 de ani. Ei au analizat cum anume impactează organismul uman și decesele în cazul creșterii bruște a acestor particule de suspensie sau particule fine. Ele, de altfel, sunt periculoase pentru că rămân în aer indiferent dacă plouă sau dacă se întâmplă alte fenomene. Deci aceste particule în suspensie le inhalăm permanent. Dar sunt și situații, ca de exemplu, incendiile de vegetație, când concentrația acestor particule în suspensie crește brusc.

Citește și

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?