• Un american din Boston primește primul transplant de rinichi de porc.
  • Rinichiul de porc a început să funcționeze imediat după operație, producând urină.
  • Rinichii de porc au fost modificați genetic, ca să nu fie respinși de organism.

Revoluție în domeniu medical. Un american este primul care beneficiază și primește primul transplant de rinichi de porc, la un om viu. Operația a avut loc acum câteva zile la Boston, iar medicii spun că este deja un mare succes.

Cum au reușit medicii această performanță și cine e pacientul?

E vorba de Richard Slayman, un american în vârstă de 62 de ani, din Boston. E o premieră medicală remarcabilă când chirurgii au realizat primul transplant de rinichi de porc către un pacient viu.

Richard a fost diagnosticat cu boală renală în stadiu terminal și a fost ales să participe la această procedură experimentală. A fost de acord să încerce această nouă formă, pentru sănătatea lui, dar și pentru a da o speranță celor care luptă cu aceeași afecțiune.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?

Operația, care a avut loc pe 16 martie, a durat aproximativ patru ore. Rinichiul de porc a fost modificat genetic pentru a reduce riscul de respingere și implantat în corpul lui Richard, iar imediat după operație rinichiul a început să funcționeze, producând urină. Chirurgii și echipa medicală au aplaudat acest moment, considerat un avans semnificativ în Medicină.

Este important de menționat că acest transplant reprezintă doar un prim pas. Mai sunt necesare îmbunătățiri a procesului de modificare genetică a organelor de porc pentru a le face mai compatibile cu organismul uman, pentru că nu suntem toți la fel. Și pot fi reacții diferite și adverse, de la om la om.

Totuși, e o speranță celor ce stau pe lista de așteptare pentru transplant de organe.

Citește și