• Noland Arbaugh, primul om cu cip Neuralink, apare într-un clip nou postat pe net
  • Arbaugh, cel care era paralizat de la brâu înainte de operație, joacă șah cu ajutorul device-ului
  • Arbaugh: Abandonasem ideea că mă voi mai putea juca înainte să fac operația

Elon Musk s-a lăudat deja anul ăsta cu o revoluție tehnologică. Iar acum vine dovada. E vorba de Neuralink și primul om căruia i-a fost făcut un implant cerebral cu cip. Ei bine, în imaginile apărute
în ultimele ore, bărbatul în cauză dă lecții… de șah.

Cine este acest norocos?

Tehnologia se mișcă foarte rapid, iar Musk lovește din nou. Noland Arbaugh este unul dintre primii beneficiari ai acestui implant, pe care l-a primit în luna ianuarie. Ei bine, el a reușit să joace șah online cu ajutorul cipului. Arbaugh e un tânăr paralizat în urma unui accident de scufundare, iar acum cu ajutorul cipului, poate controla mouse-ul unui calculator. E incredibil! Își folosește pur și simplu gândurile. E o realizare, pentru că e o interacțiune între creier și tehnologie.

De ce sunt îngrijorați experții

Experții atrag atenția că tehnologia Neuralink e încă în faza de dezvoltare. Sunt încă multe aspecte, pentru a maximiza eficacitatea și siguranța sa. Kip Ludwig, fost director de programe pentru inginerie neuronală la Institutul Național de Sănătate din SUA, a subliniat că acest caz nu reprezintă neapărat o „avansare majoră”, dar este un început foarte promițător.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Ca de fiecare dată apar întrebări și probleme legate de păstrarea înregistrărilor, controlul calității experimentelor pe animale. Totuși, deschide perspective noi și interesante pentru viitor.

Citește și