• Fondatorul Regina Maria deschide un oraș medical pentru vârstnici
  • Un abonament lunar în centrul rezidenţial costă cel puţin 2.500 de euro
  • Lucrările la orașul medical au durat 5 ani

Fondatorul rețelei medicale Regina Maria a investit 60 de milioane de euro într-un centru medical pentru vârstnici.

Investiţia este cea mai mare care a fost făcută vreodată în sectorul medical privat. Lucrările au durat 5 ani. Enayati Medical City cuprinde un spital integrat de oncologie, un spital de geriatrie, un centru rezidenţial pentru vârstnici şi un ambulatoriu cu 60 de cabinete. Momentan este deschis doar ambulatoriul. În martie – aprilie vor fi deschise şi celelalte secţii.

Acest proiect a pornit dintr-o nevoie. Sunt 3-4 criterii care lipsesc în România. Noi nu avem servicii pentru vârstnici la nivel înalt. Lucrul care ne lipseşte şi lumea fuge imediat în Austria sau Turcia e partea de oncologie. Avem şi o policlinică, cea mai mare din ţară. Tu vii aici, de la cap la coadă. Ai totul in house şi de aceea este un orăşel unde intri şi ieşi sănătos afară.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Avem un rezidenţial cu 50 de apartamente care e pentru oameni în vârstă neasistaţi medical. Avem un spital de recuperare de 150 de paturi, o secţie de recuperare de scurtă durată, una de lungă durată, o secţie de Alzheimer, o secţie post-Covid şi o secţie de cazuri terminale. Avem spitalul de oncologie unde avem de la radioterapie, medicină nucleară, chimioterapie”, a explicat Wargha Enayati, director general Enayati Medical City şi fondatorul Reţelei Private de Sănătate Regina Maria.

Acum, oraşul medical are 50 de angajaţi. În viitorul apropiat, Wargha Enayati vrea să ajungă la 600. Un abonament lunar în centrul rezidenţial costă cel puţin 2.500 de euro de persoană şi include numeroase servicii: cazarea, masa, curăţenia, serviciile de înfrumuseţare şi, bineînţeles, serviciile medicale.

Un pacient oncologic care are nevoie de echipe interdisciplinare, care trebuie văzut şi de oncolog, şi de chirurg, şi de anatomopatolog, şi de imagist, eventual şi de gastroenterolog, pentru că poate dezvolta alte probleme sau şi de cardiolog… Este un mare avantaj pentru pacient să fie totul sub acelaşi acoperiş şi coordonat de către un medic consierge”, a spus Ana Maria Marian, director general Consierge Medical.