• Camerunul va fi prima țară care va administra în mod obișnuit copiilor un nou vaccin împotriva malariei.
  • „Vaccinarea va salva vieți. Va oferi o ușurare majoră familiilor și sistemului de sănătate al țării”, a declarat Aurelia Nguyen.
  • Națiunea din Africa Centrală speră să vaccineze aproximativ 250.000 de copii anul acesta și anul viitor.

Camerunul va fi prima țară care va administra, în mod obișnuit, copiilor un nou vaccin împotriva malariei, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate în Africa, relatează Wired.

Campania care urmează să înceapă luni a fost descrisă de oficiali drept o piatră de moară în efortul de zeci de ani de a reduce boala răspândită de țânțari pe continent, care reprezintă 95% din decesele de malarie din lume.

„Vaccinarea va salva vieți. Va oferi o ușurare majoră familiilor și sistemului de sănătate al țării”, a declarat Aurelia Nguyen, ofițer șef de program la Alianța Pentru Vaccinuri Gavi, care ajută Camerunul să-și asigure vaccinurile.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Guvernul din Africa Centrală speră să vaccineze aproximativ 250.000 de copii anul acesta și anul viitor. Gavi a spus că lucrează cu alte 20 de țări africane pentru a le ajuta să obțină vaccinul și că, „sperăm, că aceste țări vor imuniza peste 6 milioane de copii până în 2025”.

Citește și