• Radu Ţincu, medic primar la ATI, a spus ieri la emisiunea Știu de la Aleph News că nu crede în numărul mic de infectari din Capitală
  • Campania de vaccinare trebuie terminată înainte să se răspândească noua tulpină
  • Dacă noua tulpină se răspândeşte este posibil să fie necesar alt vaccin

Nu te bucura prea tare când auzi că rata de infectere în Bucureşti a scăzut. Numărul poate să nu fie cel real. Asta crede medicul primar de la secţia ATI a Spitalului Floreasca, Radu Ţincu. Acesta îţi spune că nu mai testăm la fel de mult ca în lunile trecute şi nici nu avem habar câţi bucureşteni sunt infectaţi cu noua tulpină.

Şi astăzi, la 2.000 şi ceva de cazuri pe zi avem 1.000 de pacienţi în Terapie Intensivă… România nu ştie la acest moment care este incidenţa de circulaţie a noii variante virale, tulpini, britanice. E posibil să circule în comunitatea românească.

Este o mare problemă dacă nu reuşim să finalizăm campania de vaccinare înainte ca acest virus să sufere mutaţii. Oricând virusul îşi poate pierde acea proteină de suprafaţă pentru care au fost create aceste vaccinuri şi va trebui să o luăm de la capăt cu dezvoltarea altui vaccin”
a declarat Radu Ţincu.

”În momentul în care tu ai riscul ca în Bucureşti să ai această varaintă mult mai contagioasă trebuie să reconsideri aceste praguri în conformitate cu riscul de transmitere de 70% mai mare a variantei britanice.” a completat Radu Ţincu.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA