• UK s-a clasat pe locul 70 din 71 de țări în ceea ce privește sănătatea mintală.
  • Țările mai puțin dezvoltate din Africa și America Latină au obținut cel mai mare scor.
  • Deși știm că Eurostat arată că țara noastră e pe locul 2, în aceste studii România nu apare.


Un raport publicat de Mental State of the World Report și un altul apărut în Sapien Lab arată că starea mintală globală are un scor de 65 din 100.


Republica Dominicana se află în fruntea clasamentului, urmată de Sri Lanka și Tanzania. Dar și țările sărace din Africa și America Latină au obținut un scor bun, comparativ cu Marea Britanie care s-a clasat doar pe locul 70 din 71 de țări cu 49 de puncte, media fiind de 65.

Cercetătorii de la Sapien Labs din SUA spun că pandemia a adus la acest rezultat iar recuperarea nu va avea loc atât de devreme. De ce această diferență? Țările slab dezvoltate nu au sistem de analiză bine dezvoltat și nu vin cu la fel de multe detalii. Astfel că datele oferite rapoartelor sunt puține.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Cum punctezi sănătatea mintală?


Studiile și analizele se bazează pe mai mulți factori: dependența de telefoane mobile, consumul de fast-food, prietenia, relațiile familiale, orele de muncă, și așa mai departe. Astfel a reieșit acest top global. Vorbim de date colectate de la peste 50.000 de respondenți din 71 de țări. Datele au fost colectate utilizând evaluarea MHQ, un sondaj online anonim al capacităților cognitive și emoționale care oferă un scor general al bunăstării mentale.

România nu se regăsește în top, dar știm datele Eurostat care au arătat în urmă cu câteva luni că ne aflăm pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din UE, în fața Italiei, Spaniei și Germaniei.

Citește și