Remdesivir și Favipiravir, produse de unguri. 800 de doze de Remdesivir vor fi gata în 21 de zile

  • Ungaria produce Remdesivir și Favipiravir.
  • 800 de doze de Remdesivir vor fi gata până la finalul lunii octombrie.
  • Ministrul ungar pentru inovație și tehnologie, Jozsef Bodis, a declarat că inovarea este elementul cheie în gestionarea crizei de coronavirus.

Ungaria produce Remdesivir și anunță că 800 de doze vor fi gata până la finalul lunii octombrie, conform Hirado.Hu.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri, de către Jozsef Bodis, ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei.

Guvernul a finanțat proiectul cu 400 de milioane de forinți, adică 1.1 milioane de euro.

Favipiravir se află pe linia de producție

Jozsef Bodis a mai precizat că Favipiravir, un alt medicament antiviral utilizat în tratarea coronavirusului, se află pe linia de producție.

Compania farmaceutică ungară Richter a produs, până în prezent doze de Remdesivir care pot trata un număr de 250 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Jozsef Bodis: „Cercetarea maghiară este eficientă. Inovarea este elementul cheie”

Jozsef Bodis a declarat că inovarea este elementul cheie atunci când vrei să abordezi cu succes o criză virală, cum este pandemia de coronavirus.

Printre cele peste 20 de proiecte pe care MTI le-a coordonat, există și analize pe tema răspândirii coronavirusului, dar și proiecte de dezvoltare a dispozitivelor care sprijină recuperarea pacienților. Succesul dezvoltării medicamentelor recente în Ungaria este un semn spectaculos că cercetarea maghiară este eficientă, alături de cunoștințe și abilități de cooperare exemplare la nivel mondial, ale experților universitari”, a spus Jozsef Bodis în cursul zilei de vineri.