• Studiul a fost realizat la peste 2.100 de femei însărcinate din 18 țări
  • Fiecare femeie afectată de COVID-19 a fost comparată cu două femei neinfectate care au născut în același timp în același spital
  • Studiul mai arată că o naștere prin cezariană poate fi asociată cu un risc crescut de infecție la nou-născuți

Femeile însărcinate infectate cu COVID-19 și copiii lor nou-născuți se confruntă cu riscuri mai mari de complicații decât se știa anterior, a arătat un studiu realizat de oamenii de știință britanici, citat de Reuters.

Infecția cu coronavirus la nou-născuți este asociată cu un risc de trei ori mai mare de complicații medicale severe, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford.

Femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de complicații, cum ar fi nașterea prematură, hipertensiunea arterială cu risc de insuficiență a organelor, necesitatea internării la Terapie Intensivă și chiar deces.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

„Femeile cu COVID-19 în timpul sarcinii au fost cu peste 50% mai predispuse la apariția complicațiilor în comparație cu femeile însărcinate neafectate de COVID-19”, a declarat Aris Papageorghiou, co-autor al studiului și profesor de medicină fetală la Universitatea Oxford.

Studiul a fost realizat la peste 2.100 de femei însărcinate din 18 țări, unde fiecare femeie afectată de COVID-19 a fost comparată cu două femei neinfectate care au născut în același timp în același spital.

Rezultatele studiului, publicate în revista medicală JAMA Pediatrics, au arătat, de asemenea, că o naștere prin cezariană poate fi asociată cu un risc crescut de infecție cu virus la nou-născuți.

Cu toate acestea, alăptarea nu pare să sporească riscul ca bebelușii să contracteze COVID-19 de la mamele lor, au spus oamenii de știință.