• Copii care au murit de forme grave ale bolii de Kawasaki declanşate de SARS-COV 2 erau supraponderali
  • Un alt factor de risc pentru a face Kawasaki este etnie, copiii caucazieni având un risc mult mai scăzut de a face boala
  • Un băiat de 9 ani a murit în Franţa de la complicaţiile bolii Kawasaki declanţat de infecţia COVID 19

Ţi-ai făcut griji după ce ai auzit că mai mulţi copii au murit în urma unor complicaţii ale bolii Kawasaki declanşată de infecţia cu SARS-COV 2? Renumitul pediatru Mihai Craiu spune că riscul de a se ajunge la astfel de complicaţii este foarte scăzut.

“Aş face un singur comentariu copilul din Marea Britanie aşa zis sănătos avea 14 ani şi 95 de kilograme, iar celălalt era tot obez. E de spus că din toate cazurile de Kawasaki cu complicaţii de la Londra sunt tot la adolescenţi supra ponderali sau obezi”, a declrat pediatrul Mihai Craiu pentru MEDIAFAX.

Un alt factor de risc ţine de etnie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

“La Londra din 63 de copii care au făcut Kawasaki şi au ajuns la terapie intensivă, doar 3 erau caucazieni. Restul erau orice altceva, asiatici, afro-caraibieni. Contează şi genele foarte mult. Pentru copiii europeni de background caucazian, riscul să facă forme grave de Kawasaki în legătură cu SARS-COV 2, este extrem de mic”, a declarant Mihai Craiu citând date invocate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Un băiat de 9 ani a murit în Franţa de la complicaţiile bolii Kawasaki declanţat de infecţia COVID 19.

Coronavirusul și boala Kawasaki: un copil de 9 ani a murit la Marsilia

Un copil, diagnosticat cu Covid-19 și sindromul Kawasaki, a murit în Franța Copilul în vârstă de 9 ani ar fi dezvoltat o miocardită Medicii susțin că este vorba despre un caz extrem de rar și nu trebuie să ne alarmăm Moartea băiatului de 9 ani, în Marsilia, a fost raportată joi de Departamentul de Sănătate […]

Read more