- Umiditatea ridicată și schimbările bruște de presiune atmosferică pot afecta persoanele cu afecțiuni respiratorii.
- Expunerea prelungită la frig și umezeală poate slăbi sistemul imunitar și agrava starea de sănătate.
- Diminuarea presiunii atmosferice este responsabilă de creșterea valorilor tensiunii arteriale.
Scăderile bruște de temperatură nu au consecințe doar asupra stării de spirit, ci și asupra sănătății. Umiditatea ridicată și schimbările bruște de presiune atmosferică pot afecta persoanele cu afecțiuni respiratorii și pot declanșa dureri de cap și stări de oboseală. Expunerea prelungită la frig și umezeală poate slăbi sistemul imunitar și agrava starea de sănătate.
Advertisment
Diminuarea presiunii atmosferice este responsabilă de creșterea valorilor tensiunii arteriale cu apariția manifestărilor cardiovasculare, accentuarea durerilor articulare, a migrenelor și cefaleei.
„Schimbările bruște înseamnă imposibilitatea organismului de a se adapta ușor, mai ales la persoanele care au un sistem imunitar problematic, persoanele în vârstă, cei cu boli cronice și nu mă refer doar la bolile pulmonare sau cardiace, toate bolile cronice. Aceste persoane fie vor fi mai vulnerabile să facă infecții, forme severe sau vor fi acutizări ale bolii de bază, de exemplu, pacientul astmatic ajunge la un episod acut”, a explicat Adrian Marinescu, director medical Matei Balș, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Mixed feelings? Un cercetator de la Universitatea California îți explică de ce creierul poate simți simultan emoții pozitive și negative
- Bucureştenii pot verifica, cu ajutorul unei hărţi on-line, în ce măsură zona în care trăiesc respectă regula 3-30-300
- INS: Prețurile locuințelor din România cresc cu 11% începând din noiembrie. Cum investești smart în imobiliare
Partenerii noștri