- În ultimele 24 de ore am raportat 2.033 de cazuri noi de COVID-19.
- Pragul nu mai fusese depășit din 28 aprilie.
- Iar în ceea ce privește numărul de cazuri cu varianta DELTA, avem peste 800 de cazuri confirmate cu această tulpină.
România a depășit astăzi pragul de 2.000 de cazuri noi de COVID. În ultimele 24 de ore am raportat 2.033 de cazuri noi de COVID-19.
Pragul nu mai fusese depășit din 28 aprilie. Iar în ceea ce privește numărul de cazuri cu varianta DELTA, avem peste 800 de cazuri confirmate cu această tulpină.
Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese și 3.527 de persoane internate cu COVID-19. Dintre acestea, 426 sunt internate la ATI. Iar din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, 95 fiind internați în secții și 6 la ATI.
Nouă localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență de peste 6 la mia de locuitori. Este vorba despre două localități din județul Arad, una din Dolj, cinci din Satu-Mare și una din Sălaj.
Totodată, alte 7 localități din județele Arad, Caraș-Severin, Cluj, două din SaTu-Mare, Teleroman și Timiș au o rată de
Infectare de peste 5 la mia de locuitori.
Dr. Simin Florescu: Secția ATI e plină
Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din Capitală, a vorbit, marți, la Aleph News, despre situația din unitatea sanitară pe care o conduce.
„Nu mai avem niciun loc. Mai ales în ce privește pacienții adulți, mai sunt câteva locuri la copii. Secția ATI e plină.
În acest moment, tind să fie mai mult tineri, familii, cu mame, tați, copii. Aproape toți sunt nevaccinați. Cei vaccinați primesc tratament și pot sta acasă, căci fac forme ușoare”, a explicat medicul.
Dr. Florin Roșu: Dacă la început am avut o creștere ușoară, acum ea este accelerată
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, spune că această creștere mare a numărului de cazuri este cauzată de procentul mic al românilor vaccinați.
„Din nefericire, tulpina Delta, de circa o lună de zile, din punctul meu de vedere are o transmitere comunitară. Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți. Dacă la început am avut o creștere ușoară, acum ea este accelerată”, a spus medicul, la Aleph News.
„Mai mult, temporizarea pacienților de la triajul de Boli Infencțioase duce direct la internarea lor la Terapie Intensivă. Rata de vaccinare nu este cea pe care ne-am dorit-o. Ea este undeva la 25% în rândul populației, având în vedere că România este una dintre puținele țări unde vaccinarea se poate face la orice oră, fără programare, cu orice vaccin dorim”, a adăugat sursa citată.