• În săptămâna 1-7 ianuarie au fost confirmate în laborator 167 de cazuri de gripă.
  • Cele mai multe cazuri de gripă sunt in București, Prahova, Constanța și Timiș.
  • În săptămâna 1-7 ianuarie au fost comunicate 10 decese noi confirmate cu virus gripal.4

Sezonul gripal umple spitalele din toată țara.

În prima săptămână din an au fost raportate aproape 73.000 de infecții respiratorii în toată țara. Numărul este în creștere cu 35% față de ultima săptămână din 2023. Și tot în creștere este și numărul deceselor cauzate de virusul gripal.

Cum arată situația la nivel național?

Dacă ne raportăm la datele pe care le aveam în ultima săptămână din 2023, cifrele sunt în creștere. Avem în prima săptămână din 2024 cu 35% mai multe cazuri.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC

Știm că în săptămâna 8-12 ianuarie am avut 53,870, iar acum avem 73,000 de viroze și de gripă. Dintre acestea, 4,168 sunt cazuri de gripă, iar peste un sfert, 1,196 sunt doar în capitală. Am văzut și declarații ale managerilor din Capitală care spuneau că sălile de primiri urgente sunt pline și sunt multe cazuri care ajung și sunt îngrijite în acest sistem.

Au fost raportate și decese

De asemenea, în prima săptămână din acest an am avut raportate 10 decese de gripă, dintr-un total de 16 de la începutul sezonului. Sunt cazuri de gripă raportate în 37 de județe. Cele mai multe sunt în București, 1,196, Prahova 332, Constanța 292, Timiș 255. Vorbim despre infecții respiratorii, rujeolă, COVID, gripe și altele, specifice acestui sezon.

Ministerul Sănătății menționează că, totuși, cazurile rămân sub nivelul de anul trecut, iar scăderea este de aproximativ 29%. Nu putem vorbi despre o situație de criză. Este important ca oamenii totuși să înțeleagă și să facă distincția între forme.

Citește și