• Sistemul imunitar se îmbunătăţeşte după o infecţie, susţin oamenii de ştiinţă
  • Dacă un pacient se reinfectează, corpul va reacţiona mai rapid şi mai puternic
  • Particule mici de coronavirus în corpul pacienţilor pot ajuta sistemul imunitar

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai solidă dovadă de până acum în legătură cu pacienţii care îşi revin după infectarea cu noul coronavirus, relatează The Guardian. Mecanismul defensiv se poate mişca mult mai rapid şi poate fi mult mai puternic în cazul unui eventuale reinfectări.

Cercetătorii de la Rockefeller University din New York au aflat că sistemul imunitar nu doar că a memorat virusul, dar şi-a îmbunătăţit şi calitatea anticorpilor după o infecţie, astfel, în cazul în care o persoană se reinfectează, corpul declanşează un atac rapid şi puternic împotriva virusului.

„Aşteptarea este că oamenii ar trebui să producă rapid anticorpi şi să reziste infecţie într-un număr mult mai mare de cazui”, a spus Michel Nussenzweig, şeful departamentului de imunologie moleculară de la Rockefeller University.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Oamenii de ştiinţă au arătat că particule mici de coronavirus sau fragmente proteice de la alţi viruşi ascunse în intestinele pacienţilor au ajutat memoria sistemului imunitar, iar rămăşiţele virusului nu sunt considerate periculoase.

Studiul este preliminar şi până acum nu a fost verificat de alţi oameni de ştiinţă sau publicat în vreun jurnal de ştiinţă.