• Sportul este soluţia pentru hipertensiune şi colesterol mare
  • Activitatea fizică te ajută să scapi de substanţele dăunătoare din sânge
  • Reducerea consumului de alcool şi ţigări îţi reduce riscul de boli de inimă

Dacă ai tensiune și colesterol peste limită, combină medicamentele cu sportul. Asta spune un studiu făcut de American Heart Association, o asociație de cercetări în domeniul bolilor cardiovasculare.

Nu trebuie să ai o sesiune intensă de sală, ca să atingi nivelul de activitate necesar pentru a profita de beneficiile acestuia.

„Pentru mine sportul înseamnă viaţă. La fel cum respir, la fel cum mănânc, aşa trebuie să fac şi sport. Sănătatea porneşte de la sport, după aceea şi o alimentaţie corectă”, spune Ana-Maria Rus, corespondent Aleph News.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Norbert Horvath este antrenor de fitness şi spune că sportul nu este doar medicament. Poate să te ajute și să ai performanțe profesionale.

„Emoţional, se schimbă chimia în corp, parcă supărările nu mai sunt aşa de importante. În relaţii, dacă eşti mai relaxat nu te mai interesează, nu mai exagerezi așa problemele de la parteneri, pe partea profesională. Şi sănătate, sănătatea fizică. Deci 30 de minute pe zi este suficient. Depinde şi de obiective. Dar pentru sănătate, minim 10.000 de paşi pe zi, 30 de minute de mişcare”, spune antrenorul de fitness.