• A fost nevoie de nouă luni pentru ca lumea să înregistreze primul milion de decese din cauza coronavirus.
  • La doar trei luni de la acel prag, s-a ajuns la 2 milioane de decese.
  • Statisticile arată deci, o viață pierdută la fiecare opt secunde.

Conform Reuters, numărul total de morți cauzate de Covid-19 la nivel mondial a depășit 2 milioane, iar națiunile din întreaga lume încearcă să procure mai multe vaccinuri și să detecteze noi variante COVID-19.

Până în prezent, în 2021, s-au înregistrat în medie peste 11.900 decese pe zi sau o viață pierdută la fiecare opt secunde, potrivit unui bilanț al Reuters.

„Lumea noastră a atins o etapă tragică și dureroasă”, a afirmat șeful Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, într-o declarație video.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„În spatele acestui număr uluitor sunt nume și fețe: zâmbetul este acum doar o amintire, scaunul pentru totdeauna gol la masa de la cină, iar în cameră a rămas doar ecoul unei persoane dragi”, a spus el, solicitând mai multă coordonare globală și finanțare pentru efortul de vaccinare.

Cum ar putea arăta bilanțul total al deceselor de COVID-19 până la începutul lunii aprilie

Până la 1 aprilie, numărul total de morți s-ar putea apropia de 2,9 milioane, potrivit unei prognoze a Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății.

Având în vedere cât de repede se răspândește virusul din cauza variantelor mai infecțioase, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că ce e mai rău ar putea să urmeze.

„Vom intra într-un al doilea an din acesta. Ar putea fi chiar mai dur, având în vedere dinamica transmiterii și unele dintre problemele pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, principalul oficial al OMS în caz de urgență, în cadrul unui eveniment de miercuri.

SUA, cel mai mare număr total de decese înregistrate

Statele Unite au cel mai mare număr total de decese înregistrate, peste 386.000 și reprezintă unul din fiecare patru decese raportate în fiecare zi la nivel mondial.

Următoarele țări cele mai afectate sunt Brazilia, India, Mexic și Regatul Unit. Combinate, cele cinci țări contribuie la aproape 50% din totalul deceselor provocate de COVID-19 în lume, dar reprezintă doar 27% din populația globală.

Europa, cea mai afectată regiune din lume, a raportat până acum peste 615.000 de decese și reprezintă aproape 31% din totalul deceselor legate de COVID la nivel global.

În India, care a depășit recent 151.000 de decese, vaccinările urmează să înceapă sâmbătă într-un efort prin care autoritățile speră că vor inocula 300 de milioane de persoane cu risc ridicat în următoarele șase până la opt luni.