Stresul din pandemie afectează cel mai mult femeile care lucrează de la birou

Pandemia te stresează, iar femeile resimt asta cel mai mult. Nivelul de stres a crescut în această perioadă pentru 58% dintre femei și 45% dintre bărbați, arată un studiu făcut de compania de consultanță Mercer Marsh Benefits.

Există vreo legătură între locul din care lucrează angajatii și odihnă?

Da. Potrivit studiului, cei mai odihniți sunt cei care lucrează în sistem mixt, adică și de acasă și de la birou. Dintre aceștia, 58% dorm între șapte și nouă ore pe noapte și tot atâția se simt odihniți. Dintre cei care lucrează exclusiv de acasă, 63% dorm 7-9 ore pe noapte, însă doar 51% se simt odihniți. În cazul celor care lucrează exclusiv de la birou, 44% dorm 7-9 ore pe noapte, iar 57% se simt odihniți.

Mai fac angajații sport acum, de când cu pandemia?

Potrivit studiului, procentul celor care fac antrenamente de cel puțin 75 min/săptămână a scăzut cu 4%. Și asta poate avea legătură cu oboseala fiindcă studiul mai arată și că există o corelație între sport și odihnă. Andrei Tiu, proprietarul unei agenții de marketing, spune că este mereu atent că echipa lui să facă sport, pot să își facă și programul de muncă astfel încât să ajungă și la sală, spre exemplu.

Andrei Tiu, proprietar agenție de marketing: „Acum încercăm să trecem la un format de muncă hibrid în adevăratul sens al cuvântului. În care să avem 1-2 zile pe săptămână de la birou, în care să putem să organizăm meeting-uri între noi și cu ai noștri clienți, iar în restul zilelor să putem să ne continuăm lucrul de acasă. În primul rând, avem atât întâlniri constante pe care le aveam și înainte, one to one, în care evaluăm capacitatea și cum se simte fiecare membru al echipei noastre.”

Exit mobile version