• Stresul este considerat boala secolului 21.
  • Stresul constant îți afectează sistemul imunitar al creierului.
  • Stresul este un factor de risc al bolii Alzheimer, însă nu este principalul.

Stresul este cunoscut ca fiind boala secolului 21. Un studiu recent făcut de o Universitate din Australia, arată că stresul constant îți poate afecta sistemul imunitar al creierului atât de tare, încât să ducă la simptome de Alzheimer.

Andreea are 25 de ani și este expert în comunicare. Ea spune că grijile și stresul fac parte din viața ei cotidiană.

„Sunt genul de persoană care se cosumă și stresează pentru orice lucru, de la examene până la situații care apar la serviciu de foarte multe ori sar peste mese, nu mai dorm la fel de bine ca de obicei mă concentrez foarte mult pe găsirea unei soluții pentru problema cu care mă confrunt”, a spus Andreea.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Unele persoane au o probabilitate mai mare de a dezvolta Alzheimer decât altele. Iar în momentul de față, nu există încă un tratament pentru vindecarea demenței.

Medicul psihiatru Marcel Găină spune că stresul este un factor de risc al dezvoltării bolii Alzheimer, însă nu este principalul.

„În esență, dacă vorbim de boala Alzheimer în primul rând este vârsta care ne predispune. Pe locul doi este predispoziția genetică. Apoi expunerea la metale grele dar pe locul patru este stilul de viață și nu în ultimul rând vorbim de stres”, a spus Marcel Găină, medic psihiatru.