• Aspirina crește riscul de insuficiență cardiacă, poate declanșa cancerul la adulții în vârstă și leziuni hepatice la pacienții spitalizați.
  • Persoanele care iau aspirină sunt mai predispuse la riscul de deces în rândul celor care dezvoltă cancere avansate.
  • Experții spun că ar trebui să se consulte un profesionist medical dacă se decide să se întrerupă administrarea medicamentului fără prescripție medicală, avertizează experții.

Descoperirile recente au arătat că administrarea aspirinei crește riscul de insuficiență cardiacă și poate declanșa cancerul la adulții în vârstă și leziuni hepatice la pacienții spitalizați.

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au avertizat că efectele pozitive ale aspirinei sunt evidențiate în cercetări depășite de zeci de ani. În schimb, ei au descoperit că, dacă nu persoanele nu au suferit deja un atac de cord sau un accident vascular cerebral, administrarea zilnică de aspirină poate declanșa probleme de sănătate.

Nu ar trebui să presupunem pur și simplu că toată lumea va beneficia de pe urma aspirinei în doze mici ci, de fapt, datele arată că potențialele beneficii sunt similare cu potențialele prejudicii pentru majoritatea persoanelor care nu au avut un accident cardiovascular și care o iau pentru a încerca să prevină un prim atac de cord sau accident vascular cerebral, explică autorul studiului și cercetător Mark Ebell, potrivit Study Finds.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Mai mult, în două studii diferite, cercetătorii au avertizat seniorii că administrarea de aspirină ar putea provoca hemoragii interne în rândul celor care încearcă să prevină bolile de inimă sau ar putea duce la apariția cancerului. Cercetătorii medicali din Boston au descoperit că, în rândul celor care dezvoltă cancere avansate, cei care iau aspirină sunt, de asemenea, mai predispuși la riscul de deces.

Pe de altă parte, cercetătorii europeni au descoperit că aspirina crește riscul de insuficiență cardiacă în rândul celor care fumează, au tensiunea arterială ridicată, sunt obezi, au colesterolul ridicat sau suferă de boli cardiovasculare. Cercetătorii chinezi au dezvăluit că pacienții cu ultimele două boli sunt cei mai susceptibili de a reprezenta o amenințare pentru sănătatea ficatului lor prin administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv ibuprofen și naproxen.

Rezultatele noastre au arătat că incidența la pacienții din spitale a fost de 13 ori mai mare decât cea a populației generale din China continentală, a declarat autorul corespondent, Dr. DaiHong Guo, de la Spitalul General al Armatei Populare Chineze de Eliberare din Beijing, potrivit Study Finds. Incidența leziunilor hepatice pentru multe medicamente a fost serios subestimată.

În ciuda riscurilor grave pentru sănătate ale aspirinei, experții avertizează că ar trebui să se consulte un profesionist din domeniul medical dacă se decide să nu mai ia acest medicament fără prescripție medicală.