• Talpa piciorului este mai groasă decât restul piciorului, ceea ce înseamnă că trebuie hidratată mai des pentru a o menține sănătoasă și moale.
  • Atunci când pielea devine excesiv de uscată, aceasta se crapă, arată foarte inconfortabil și poate fi chiar dureroasă la atingere.
  • Dacă problema nu este foarte gravă și călcâiele tale nu sunt crăpate aproape până la sânge, în loc să cheltuiești bani pe tratamente și creme scumpe, poți încerca mai întâi aceste remedii de casă pentru călcâiele crăpate.

Talpa piciorului este mai groasă decât restul piciorului, ceea ce înseamnă că trebuie hidratată mai des pentru a o menține sănătoasă și moale.

Atunci când pielea devine excesiv de uscată, aceasta se crapă, arată foarte inconfortabil și poate fi chiar dureroasă la atingere.

Dacă problema nu este foarte gravă și călcâiele tale nu sunt crăpate aproape până la sânge, în loc să cheltuiești bani pe tratamente și creme scumpe, poți încerca mai întâi aceste remedii de casă pentru călcâiele crăpate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iată câteva rețete încercate și testate:

Aspirină

Zdrobește 5-6 tablete de aspirină și amestecă-le cu suc de lămâie și puțină apă. După ce obții o pastă, aplic-o pe zonele crăpate. Înfășoară locul cu un prosop cald și băgă piciorul într-o pungă de plastic. După 10 minute, freacă călcâiele cu o piatră ponce.

Bicarbonat de sodiu

Poți înmuia picioarele în apă cu bicarbonat de sodiu, dar există o opțiune mai economică, poți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe picioare. Așteaptă 10-20 de minute și clătește. Vei avea nevoie de mai multe tratamente.

Înmoaie-ți picioarele în ceai

Fă un ceai de mușețel și picură câteva picături de ulei de arbore de ceai înăuntru. Așteaptă să se răcească puțin, ca să nu te ardezi, și înmoaie picioarele. În cazul în care culoarea pătează pielea, este suficient să speli picioarele cu săpun.

Amidon de porumb

Dacă picioarele transpiră, acest lucru poate agrava problema, așa că pune pune puțin amidon de porumb între degetele de la picioare și pe tălpi. Acesta va elimina excesul de umiditate.

Pansament cu oțet

Înmoaie o bucată de bumbac în oțet alb și pune-o pe zona crăpată. Apoi pune șosete și lasă peste noapte. Dimineața, freacă călcâiele cu piatră ponce. Ai grijă să pui oțetul doar pe locul afectat și nu pe pielea sensibilă.

Ananas

Ananasul conține enzime care vor înmuia picioarele și vor îndepărta pielea aspră. Pune o felie subțire de ananas proaspăt pe zona afectată și înfașoară cu un bandaj. Lasă-l să acționeze peste noapte.

Pâine veche

Pâinea veche poate că nu este foarte plăcută sau chiar comestibilă, dar te poate ajuta să lupți împotriva pielii aspre. Înmoaie o bucată de pâine în oțet de mere și pune-o pe zona afectată. Înfășoară picioarele în folie de aluminiu sau în bandaje, apoi pune șosete de bumbac.

Aloe vera

Poți folosi frunze proaspete de aloe sau poți cumpăra doar gel de aloe. Dacă folosești o frunză, răzuiește gelul din interiorul frunzei și aplică-l pe pielea crăpată. Acoperă partea de sus cu un bandaj și mergi la culcare cu el.

Unt de shea

Untul de shea este foarte eficient pentru pielea aspră. După ce îl aplici, pune șosetele la loc și mergi la culcare cu el. Șosetele va proteja cearșafurile și, în același timp, rețin cremele hidratante pe piciorul propriu-zis.