• Anxietatea cauzată de Covid ar putea provoca probleme de imagine corporală
  • Noul studiu este publicat în revista Personality and Individual Differences
  • La studiu au participat 506 de adulți din Marea Britanie

Efectele pandemiei se resimt pe toate planurile. Un nou studiu, de la Universitatea Anglia Ruskin și publicat în revista Personality and Individual Differences, a constatat că anxietatea și stresul, direct legate de Covid-19, ar putea provoca o serie de probleme de imagine corporală în rândul femeilor și bărbaților. La studiu au participat 506 de adulți din Marea Britanie cu o vârstă medie de 34 de ani.

Diana Miron, psihoterapeut: „Pentru că nu ne mai vedem cu atât de mulți oameni, nu mai avem aceeași validare, aceeași confirmare. În plus, a fost pierderea contactului direct cu o sursă a noastră de valorizare, de confirmare. Fiecare dintre noi găsim valorizare în munca pe care o prestăm, de la camarazii de muncă, de la colegi, de la prietenii care se creează. Dacă nu mă mai pot regăsi pe mine în social, în afară, unde eram recunoscut și făcea parte din mine, mă întorc înspre mine și caut ceva care să mă reprezinte. Și ce mă reprezintă? Elementul fundamental al meu. Modelul meu de femeie, modelul tău de bărbat

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În rândul femeilor, studiul a constatat că sentimentele de anxietate și stres cauzate de COVID-19 au fost asociate cu o dorință mai mare de a slăbi. Printre participanții de sex masculin, studiul a constatat că anxietatea și stresul legate de COVID-19 au fost asociate cu nemulțumiri legate de aspectul fizic.

Diana Miron: „Suntem tentați în permanență să facem comparații. A fost o foarte mare expunere la ecrane. Am fost expuși la tot ceea ce înseamnă device-uri, care ne duc în zona media. În zona media, care este plină de modele, care de care mai ideale, adică mai depărtate de realitate, mai nesănătoase. Am fost expuși la ele. Ne-au făcut să ne uităm la noi și să realizăm <Doamne, eu nu sunt ca ei> Pentru că am fost mai mult timp cu noi acasă, ne-am văzut mai mult timp mai puțin aranjate. Ceea ce înseamnă pentru băieți să arăți bine, este echivalentul cu ce înseamnă pentru fete să arăți bine”.