- Nomofobia înseamnă dependență de telefon.
- Un studiu a analizat 327 de studenți, iar rezultatele au arătat că 89% dintre ei suferă de nomofobie medie sau severă.
- Nomofobia afectează somnul, iar medicii ne sugerează să utilizăm telefonul cât mai puțin înainte de culcare.
Nomofobia este cel mai popular termen al anului 2020, dar știi exact ce înseamnă?
Cercetătorii de la Hendrix College din Arkansas au publicat un studiu care arată că pentru foarte mulți dintre noi a sta 10 minute departe de telefon pare o veșnicie, relatează Mirror.
Jennifer Peszka, medicul care a condus acest studiu, a declarat următoarele: „Am descoperit că studenții care suferă de nomofobie suferă și de insomnie și au o igienă a somnului de o calitate scăzută, atât timp cât există sesiuni prea lungi de somn, somn inconsistent și reprize de trezire în timpul somnului”.
„Studiul nostru sugerează că există o legătură strânsă între nomofobie și un somn de o calitate scăzută. Este interesant de analizat care sunt riscurile dacă nomofobia devine din ce în ce mai severă”, a adăugat Jennifer Peszka.
Studiul a analizat 327 de studenți. Aceștia au fost întrebați despre obiceiurile de somn și despre frecvența de utilizare a telefonului. Rezultatele au arătat că 89% dintre ei suferă de nomofobie medie sau severă.
În urma studiului, cercetătorii și cadrele medicale ne sugerează că ar trebui să folosim telefonul cât mai puțin înainte de culcare și odată ce am intrat în pat.