• Mulți dintre noi avem obiceiul de a ne face rutina de fitness dimineața, când suntem plini de energie.
  • Un nou studiu de la Centrul Medical al Universității Leiden din Olanda a descoperit că exercițiile fizice după-amiaza sau seara ar putea fi mai utile pentru a reduce rezistența la insulină a organismului tău.
  • Iată când ar trebui să faceți exerciții fizice pentru a controla glicemia.

Mulți dintre noi avem obiceiul de a ne face rutina de fitness dimineața, când suntem plini de energie. În timp ce antrenamentele timpurii sunt perfect bune pentru sănătate, un nou studiu de la Centrul Medical al Universității Leiden din Olanda a descoperit că exercițiile fizice după-amiaza sau seara ar putea fi mai utile pentru a reduce rezistența la insulină a organismului tău.

Rezistența la insulină apare atunci când celulele din mușchi, grăsime și ficat întâmpină dificultăți în a absorbi glucoza din sânge, ceea ce face ca pancreasul să lucreze mai mult pentru a produce insulină. Dezvoltarea rezistenței la insulină poate duce în cele din urmă la prediabet și la diabet de tip 2.

Iată când ar trebui să faceți exerciții fizice pentru a controla glicemia.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Care este cel mai bun moment pentru a face exerciții fizice?

Cel mai bun moment pentru exercițiile de seară este între orele 14:00 și 18:00, când temperatura corpului este cea mai ridicată. Acest lucru ar putea însemna că te antrenezi în momentul în care corpul tău este cel mai pregătit, ceea ce face ca acesta să fie cel mai eficient moment al zilei pentru a te antrena.

Absorbția de oxigen tinde, de asemenea, să fie mai rapidă seara, ceea ce înseamnă că îți folosești resursele mai lent și mai eficient decât dimineața. Timpul de reacție este, de asemenea, cel mai rapid după-amiaza și seara, ceea ce îl face un moment potrivit pentru exerciții fizice intense.

Tensiunea arterială și ritmul cardiac sunt la cel mai scăzut nivel la sfârșitul după-amiezii, ceea ce ajută la reducerea șanselor de accidentare.

Îmi va afecta somnul dacă mă antrenez mai târziu?

Antrenamentul de mare intensitate mai aproape de ora de culcare va crește nivelul de cortizol (hormonul stresului) și va afecta calitatea somnului. Așadar, dacă dorești să faci exerciții fizice seara, ia în considerare intensitatea rutinei tale. Alege ceva calm și relaxant, cum ar fi yoga sau Pilates, sau optează pentru ceva de intensitate scăzută.

În timp ce acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a beneficia de sănătate, este important să încerci să găsești timp și pentru ceva care să aibă o intensitate moderată. Încearcă să faci cel puțin 150 de minute de activitate de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate viguroasă pe săptămână, repartizate pe cel puțin patru-cinci zile.