• „Cercetarea mea se concentrează în general pe factorii care reglează răspunsurile imune și previn bolile autoimune.”
  • Adunarea unei armate de celule imunitare pentru a lupta împotriva agenților patogeni necesită multă energie și te face să te simți îngrozitor.
  • Este nevoie de o cantitate enormă de energie pentru a duce o luptă odată ce un rival își câștigă un punct de sprijin în sângele sau țesuturile corpului.

Joseph Larkin, imunolog:  „Cercetarea mea se concentrează în general pe factorii care reglează răspunsurile imune și previn bolile autoimune – condiții în care sistemul imunitar atacă propriul corp. În calitate de om de știință care studiază modul în care construim imunitatea împotriva agenților patogeni, cum ar fi virusul care provoacă COVID-19, înțelegerea modului în care sistemul imunitar luptă împotriva amenințărilor multiple în același timp este extrem de importantă pentru mine.

Nu există niciun motiv pentru care să nu poți suferi de streptococ în același timp ca atunci când ești răcit. De fapt, uneori lupta împotriva unui inamic poate lăsa o gaură în apărarea ta de care poate profita un alt agent patogen oportunist.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Înțelegerea rivalilor

Primul punct de luat în considerare este de ce vă protejează sistemul imunitar. Potențialii băieți răi includ celulele canceroase și microorganismele periculoase – inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și multe altele – care provoacă infecții. De asemenea, sistemul imunitar trebuie să aibă grijă să nu afecteze celulele sănătoase și microorganismele benefice care trăiesc pe și în interiorul tău.

Este nevoie de o cantitate enormă de energie pentru a duce o luptă odată ce un rival își câștigă un punct de sprijin în sângele sau țesuturile corpului, astfel încât sistemul imunitar lucrează pentru a împiedica în primul rând să pătrundă în organism.

De exemplu, sistemul imunitar îți crește temperatura corpului pentru a face din acesta un loc inconfortabil pentru ca microorganismele să trăiască și să se dezvolte, dar acea febra te poate face și să vrei să stai întins zile întregi.

Sistemul imunitar produce mai multe celule imunitare care sunt specifice antigenelor și recunoscute ale cancerelor și microorganismelor, pe care nu le-a mai întâlnit până acum. Acest lucru are loc printr-un proces în care bucăți din AND se recombină aleatoriu pentru a forma receptori unici de celule imunitare.

Citește și