STUDIU. Copiii singuri prezintă un risc mai mare de a consuma alcool la vârsta adultă

alcool

alcool

O nouă cercetare sugerează că faptul de a avea prieteni în copilărie te poate ajuta să nu consumi alcool la vârsta adultă. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona (ASU) au intervievat peste 300 de studenți care au participat la evaluări care s-au axat pe singurătatea din copilărie, nivelul de stres și comportamentele legate de consumul de alcool.

Rezultatele au determinat că există o legătură între sentimentele de singurătate din anii de preadolescență și nivelurile actuale de consum de alcool și de stres. La adulții tineri, singurătatea din copilărie înainte de vârsta de 12 ani a fost asociată cu stresul perceput în momentul de față și a afectat consumul de alcool dereglementat, a declarat autorul studiului Julie Patock-Peckham, profesor asistent de cercetare în cadrul Departamentului de psihologie al ASU.

Cercetarea prezice un viitor sumbru deoarece consumul acloolului continuă să crească în întreaga țară. Tot mai multe femei se îndreaptă spre băutură, potrivit datelor de la Institutul Național de Sănătate din SUA, care a constatat că este mai probabil ca consumul de alcool la femei să ducă la rate mai mari de abuz de alcool decât la bărbați.

Un alt studiu a constatat că pandemia a fost responsabilă pentru o creștere a ratei de consum de băuturi spirtoase cu până la 14% la adulții de peste 30 de ani deoarece oamenii au apelat la alcool pentru a potoli anxietatea și izolarea.

Datele folosite în acest studiu au fost colectate înainte de pandemie, iar concluziile sugerează că am putea avea o altă criză de sănătate publică în câțiva ani, pe măsură ce copiii de astăzi cresc, a declarat Patock-Peckham într-un comunicat de presă al universității.

Cercetătorii au găsit doar o asociere între singurătatea copiilor și tendințele ulterioare de consum de alcool, nu o legătură cauză-efect.

Exit mobile version