• Conform raportului OMS, femeile și fetele au fost mai afectate decât bărbații.
  • A existat o creștere de 25,6% a cazurilor de tulburări de anxietate la nivel mondial în primul an al pandemiei COVID-19.
  • Pacienții care au suferit de simptome severe de COVID-19 și au trebuit să rămână într-un spital în timpul bolii au șanse mai mari de depresie.

Deși cazurile de COVID din întreaga lume au început să se diminueze, efectele secundare ale acestuia nu au scăzut. Conform raportului New York Times, riscul de a dezvolta simptome de depresie rămâne ridicat până la un an după ce v-ați recuperat de la COVID.

S-au făcut multe studii pentru a dovedi legătura dintre COVID și sănătatea mintală. Conform unui raport al OMS, COVID a avut un impact dezastruos asupra sănătății mintale și a indicat că numărul de oameni care se confruntă cu anxietate și depresie a crescut cu peste 25% la nivel mondial. Memoriul, care s-a bazat pe o analiză globală a unui număr mare de studii, a stabilit că în lume s-a înregistrat o creștere de 27,6% a cazurilor de tulburare depresivă majoră numai în 2020. De asemenea, a existat o creștere de 25,6% a cazurilor de tulburări de anxietate la nivel mondial în primul an al pandemiei COVID-19.

Conform Dr. Ziyad Al-Aly, epidemiolog clinic la Universitatea Washington din St. Louis și șef al departamentului de cercetare și dezvoltare la Veterans Affairs St. Louis Health Care System, există ceva în legătură cu coronavirusul care afectează creierul.

Recomandări

ALERTĂ ÎN MAREA BALTICĂ
CARE-I ADEVĂRUL?
APUNE ERA TIKTOK?
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
OLD MUSIC IS BACK
MOMENTELE ANULUI ÎN ATP

Este un eveniment seismic”, a declarat doctorul Al-Aly. El a mai adăugat că uniiau forme de depresie, în timp ce alții pot avea accidente vasculare cerebrale, anxietate, tulburări de memorie și tulburări senzoriale, în timp ce alții nu au nicio afecțiune neurologică sau psihiatrică.

Conform lui Meghan Hosye, un psiholog de reabilitare care lucrează cu pacienții cu I.C.U. la Spitalul Johns Hopkins, pacienții care au avut simptome severe de COVID-19 și au trebuit să rămână într-un spital în timpul bolii au șanse mai mari de depresie.

Conform raportului OMS, femeile și fetele au fost mai afectate decât bărbații, iar persoanele tinere, în special cele cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, au fost mai afectate decât adulții mai în vârstă. Studiul a mai arătat că persoanele care trăiesc cu tulburări mintale au un risc crescut de îmbolnăvire severă și de deces din cauza COVID.