• Un nou studiu a descoperit că există un alt lucru pe care îl puteți face pentru a vă spori concentrarea la locul de muncă – și totul se reduce la a fi mai activ.
  • Această metodă de antrenament de 21 de minute ar putea fi cheia pentru a vă ajuta să ieșiți din criza de muncă de la birou.
  • Exercițiile fizice stimulează creșterea celulelor din creier și cresc rapid fluxul sanguin către hipocampus și cortexul prefrontal.

Să recunoaștem, aproape toți cunoaștem sentimentul de a ne holba în gol la ecranul computerului la serviciu și de a încerca să ne forțăm creierul să se pună în mișcare pentru a scrie acel e-mail important sau pentru a începe acel raport întârziat.

Și, deși s-ar putea să descoperiți că vă puteți readuce la starea de spirit de lucru după o cafea sau o plimbare rapidă prin birou, există alte momente în care nici măcar o pauză de cinci minute nu vă va readuce pe drumul cel bun. Cu toate acestea, un nou studiu a descoperit că există un alt lucru pe care îl puteți face pentru a vă spori concentrarea la locul de muncă – și totul se reduce la a fi mai activ.

În cadrul unui experiment unic, marca de sport ASICS a invitat jucătorii competitivi – specializați în jocuri ale minții, inclusiv șah și sporturi electronice, care se bazează foarte mult pe funcția lor cognitivă – să înceapă un program de exerciții fizice. Programul a inclus exerciții cardio și de forță cu impact mediu și i-a văzut pe participanți antrenându-se timp de 150 de minute pe săptămână – sau doar 21 de minute în fiecare zi.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Constatările au dovedit că, după doar patru luni de antrenamente regulate, mintea participanților s-a ascuțit semnificativ și aceștia au performat la un nivel competitiv și mai ridicat în disciplina aleasă. Potrivit studiului, participanții au beneficiat de o creștere medie de 10% a funcțiilor cognitive, abilitățile de rezolvare a problemelor îmbunătățindu-se cu 9%, memoria pe termen scurt crescând cu 12%, iar viteza de procesare și vigilența îmbunătățindu-se cu 10%.

Exercițiul a ajutat, de asemenea, la creșterea concentrării cu 33%, ceea ce înseamnă că această metodă de antrenament de 21 de minute ar putea fi, de asemenea, cheia pentru a vă ajuta să ieșiți din criza de muncă de la birou. Comentând rezultatele, profesorul Brendon Stubbs, care a condus experimentul, a declarat: „Știm cu toții că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea noastră mentală și fizică, dar impactul asupra funcționării cognitive a fost mai puțin explorat. Am vrut să examinăm efectele exercițiilor fizice asupra persoanelor care depind de capacitățile lor cognitive – jucătorii de jocuri de noroc competitivi. Rezultatele noastre arată îmbunătățiri semnificative în funcționarea lor cognitivă, inclusiv în ceea ce privește nivelurile de concentrare și abilitățile de rezolvare a problemelor. Exercițiile fizice stimulează creșterea celulelor din creier și cresc rapid fluxul sanguin către hipocampus și cortexul prefrontal, mecanisme care ne permit să reținem mai bine amintirile, să procesăm informațiile și să rezolvăm rapid problemele. Dacă exercițiile fizice pot crește în mod semnificativ performanța mentală a jucătorilor profesioniști, imaginați-vă ce ar putea face pentru noi toți ceilalți. De la creșterea concentrării atunci când revizuiești pentru un examen sau îmbunătățirea vigilenței înainte de o prezentare la locul de muncă, exercițiile fizice pot spori cu adevărat puterea creierului.”

Pe lângă stimularea funcției cognitive și a concentrării, participanții au observat, de asemenea, o creștere cu 44% a nivelului de încredere în grup și o scădere cu 44% a nivelului de anxietate. De asemenea, a fost înregistrată o îmbunătățire cu 31% a scorului mediu al stării de spirit al jucătorilor testați, deoarece înainte de studiu scorul era sub medie de 58, dar la final a crescut la 76.