STUDIU. Infecția cu COVID-19 nu te protejează pe termen lung de o nouă infectare

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 10 noiembrie: FDA a autorizat, de urgență, tratamentul cu anticorpi monoclonali Eli Lilly

Infecția cu coronavirus nu protejează pe termen lung, mai ales dacă ești expus la noile variante ale SARS-COV-2, arată cel mai recent studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford, transmite The Guardian.

Potrivit cercetătorilor, anticorpii dezvoltați în urma bolii nu sunt suficienți pentru a ne feri în caz că luăm contact cu o persoană infectată, la câteva luni după ce ne-am vindecat, mai ales dacă această persoană s-a infectat cu o tulpină nouă a coronavirusului.

Oamenii de știință, care au condus studiul realizat împreună cu Consorțiul de Imunologie Coronavirus din Marea Britanie, au declarat că descoperirile au consolidat importanța vaccinării tuturor oamenilor, indiferent dacă au fost infectați cu Sars-Cov-2.

„Dacă te uiți la traiectoria răspunsului imun după infecție, în cea mai mare parte este încă detectabil șase luni mai târziu, dar diferă foarte mult de la om la om”, spune Eleanor Barnes, profesor de hepatologie și medicină experimentală la Oxford și autor principal al studiului.

Cercetătorii au analizat probe de sânge de la 78 de angajați din domeniul sănătății care au avut COVID, cu sau fără simptome, între aprilie și iunie 2020.

Niciuna dintre persoanele înregimentate în studiu nu a prezentat, la șase luni de la vindecarea de COVID, anticorpi care să lupte cu varianta sud-africană sau Beta.

Exit mobile version