• Terapia Talvey a fost aprobată de FDA pentru a trata pacienţii cu mielom multiplu recidivat.
  • Experții spun că aprox. 35.730 oameni din SUA vor fi diagnosticați cu mielom multiplu în 2023.
  • Talvey a fost aprobată ca injecţie săptămânală sau bisăptămânală administrată sub piele.

Un tratament pe bază de anticorpi pentru un tip de cancer de sânge greu de tratat a fost aprobat în Statele Unite ale Americii. Terapia se numește Talvey și este dezvoltată de Johnson and Johnson.

Talvey a fost aprobată ca injecţie săptămânală sau bisăptămânală administrată sub piele pentru a trata pacienţii care au cancer, mai exact, pe cei cu mielom multiplu recidivat care au primit cel puţin patru linii de tratament anterioare. Johnson and Johnson își propune să pună tratamentul la dispoziţia pacienţilor în termen de trei săptămâni. Terapia Talvey va fi vândută la un preţ de listă de 45.000 de dolari pe lună.

Compania subliniază că preţul poate varia în funcţie de greutatea pacientului, doza prescrisă şi durata tratamentului. Johnson and Johnson estimează sume de 270.000 de dolari şi 360.000 de dolari pentru o durată medie a tratamentului de şase până la opt luni.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Terapia face parte dintr-o serie de tratamente bazate pe anticorpi bispecifici. Acestea aduc împreună două celule, una canceroasă și cealaltă imunitară. Astfel, sistemul imunitar al organismului poate să învingă cancerul. Talvey este primul tratament care ţinteşte o proteină prezentă în principal în celulele plasmatice canceroase.

Citește și: