• Acest lucru îi conferă procurorului principal, David Weiss, mai multe puteri decât un procuror american.
  • Mișcarea ar putea duce, de asemenea, la un proces al fiului președintelui Joe Biden.
  • Weiss a făcut marți o cerere pentru a fi ridicat la rangul de consilier special.

Fiul lui Joe Biden, Hunter, va fi investigat de acum înainte de un consilier special cu puteri suplimentare, anunță procurorul general al SUA, informează BBC.

Procurorul general Merrick Garland a anunțat vineri că procurorul american numit de Trump care îl investighează pe Hunter Biden a primit statutul de avocat special”, după ce negocierile de înțelegere dintre Departamentul de Justiție și fiul președintelui au eșuat.

Acest lucru îi conferă procurorului principal, David Weiss, mai multe puteri decât un procuror american obișnuit și plasează națiunea pe un teritoriu necunoscut – cu trei consilieri speciali la Departamentul de Justiție care investighează în prezent chestiuni legate de președintele în exercițiu, de fiul său și de președintele anterior.

Recomandări

CE PROVOCARI ÎL AȘTEAPTĂ PE RUTTE LA NATO?
UNA SPUNE COMISIA EUROPEANĂ, ALTA FACE GUVERNUL
ZID LA GRANIȚA CU SUDUL
HORIA CUCEREȘTE CELE MAI ÎNALTE VÂRFURI
MELLON DONEAZĂ 50 MIL.$ LUI TRUMP
A MURIT DONALD SUTHERLAND

Mișcarea ar putea duce, de asemenea, la un proces al fiului președintelui Joe Biden. Ordinul lui Garland de numire a lui Weiss a precizat că acesta este autorizat să conducă ancheta în curs de desfășurare… precum și orice chestiune care a rezultat din această anchetă sau care ar putea apărea” pe măsură ce ancheta continuă.

Weiss a făcut marți o cerere pentru a fi ridicat la rangul de consilier special. Într-un document depus vineri în instanță, Weiss a declarat că discuțiile pentru înțelegere între echipa sa și Hunter Biden s-au întrerupt în ultimele săptămâni, după o audiere în Delaware luna trecută, în care judecătorul a spus că nu era pregătită să accepte înțelegerea complexă care a fost negociată.

Citește și: