• Astăzi, ministrul Marcel-Ioan Boloș a purtat discuții cu sindicaliștii.
  • Președintele Sed Lex susține că nu au discutat despre măriri de salarii, însă ministrul le-a promis că niciun funcționar din cadrul Ministerului de Finanțe nu va fi concediat.
  • Ieri, zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor au întrerupt spontan lucrul şi au ieşit pe holurile instituţiei.

Protestul de la Ministerul Finanțelor a intrat în ziua 2. La ora 13, ministrul Marcel-Ioan Boloș a început discuțiile cu sindicaliștii. Funcționarii se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri. La momentul actual, peste 12.000 de funcționari la nivel de țară nu lucrează astăzi, deci sunt în continuare în protest, ceea ce riscă să întârzie salariile din sistemul bugetar pentru că ei sunt cei care trebuie să aranjeze și să facă aceste plăți.

Sindicaliștii nu au anunțat dacă acest protest va continua. Președintele Sed Lex susține că nu au discutat despre măriri de salarii, însă ministrul le-a promis că niciun funcționar din cadrul Ministerului de Finanțe nu va fi concediat și nici nu își va pierde locul de muncă. Nu ar fi discutat, de asemenea, despre voucherele de vacanță sau despre acele beneficii pe care ar risca ei să le piardă, însă șeful sindicatului a spus că ministrul le-a ascultat cerințele, dar așa cum a spus și ieri, discuția și decizia vor fi la nivel de coaliție pentru că el este doar un politician.

Azi, începând cu orele 13:00, în urma protestelor declanşate de angajaţii din finanţe la nivel naţional, au avut loc discuţii cu ministrul finanţelor, domnul Marcel Boloş, şi reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din Ministerul Finanţelor şi ANAF. Ministerul Finanţelor se obligă că nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu şi unităţilor subordonate, cu precizarea că nu există o formă oficială pusă în transparenţă decizională, cele apărute în spaţiul public nefiind asumate. Ministerul Finanţelor va susţine în cadrul Guvernului introducerea familiei ocupaţionale finanţe în viitoarea lege a salarizării. De asemenea, se va constitui un comitet de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi sindicatelor cu scopul de a elabora statutul angajatului din finanţe”, se arată într-o postare a Sindicatului pe pagina de Facebook.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ieri, angajații din Ministerul Finanțelor au întrerupt spontan lucrul

Ieri, zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor au întrerupt spontan lucrul şi au ieşit pe holurile instituţiei. Protestatarii au solicitat să discute cu ministrul tocmai pentru a-și manifesta și exprima nemulțumirile pentru că aceștia sunt deranjați de faptul că pentru toți bugetarii care un salariu brut de peste 10.000 de lei se vor tăia voucherele de vacanță, indemnizația de hrană, iar cumulul sporurilor nu va avea voie să depășească 1.000 de lei.

La nivel de minister de Finanțe și de agenții teritoriale, salariul mediu brut este undeva la 10.000 de lei, astfel că sunt foarte mulți angajați vizați și ar rămâne fără aceste beneficii. Una din principalele probleme este reprezentată de voucherele de vacanță și sporurile care de multe ori ajungeau să fie cât un salariu.

Citește și: