• Potrivit autorităților elene, prețul unui bebeluș era cuprins între 70.000 și 120.000 euro.
  • Tinere din România, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Albania erau traficate pentru ovule.
  • Autoritățile elene au arestat 9 persoane în Grecia printe care se afla și o româncă.

O rețea grecească de trafic de bebeluși care a exploatat și românce pentru prelevare de ovule, a fost destructurată de autoritățile elene. Autoritățile au arestat în insula Creta nouă persoane printre care se afla și o româncă, iar alte două persoane au reușit să fugă și sunt date în urmărire.

Acuzațiile la adresa membrilor grupării sunt de crearea unei rețele internaționale de trafic de persoane exploatate pentru prelevare ilegală de ovule și folosire de mame surogat. Presa elena a relatat că în Creta au fost găsite însărcinate zeci de tinere din România, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia iar concluzia este că erau traficate pentru ovule.

Prețul unui bebeluș, între 70.000 și 120 000 euro

Oamenii legii au transmis că prețul unui bebeluș varia între 70 000 și 120 000 euro, iar clienții erau cupluri care nu îndeplineau condițiile pentru fertilizare în vitro, parteneri de același sex sau bărbați singuri.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

INTERPOL precizează că membrii rețelei sunt acuzați de cel puțin 10 infracțiuni și erau coordonați de un cunoscut medic ginecolog în vârsta de 73 de ani din Grecia. El folosea o clinică medicală și personalul acesteia drept paravan pentru adopții ilegale. Din rețea făceau parte și trei brokeri care lucrau în România, la Atena și Salonic, care aveau sarcina să găsească femei din Balcani și Europa de Est.

Citește și: