- Acest „nivel scăzut de conștientizare a infecției a contribuit probabil la răspândirea rapidă a Omicron” a declarat Dr. Susan Cheng.
- Oamenii de știință de la Cedars-Sinai au efectuat cercetări privind efectele COVID-19 și impactul vaccinurilor timp de peste doi ani.
- La începutul studiului au început să colecteze probe de sânge de la lucrătorii din domeniul sănătății, iar apoi, în toamna anului 2021, au început să colecteze probe și de la pacienți.
Majoritatea persoanelor care au fost infectate cu varianta Omicron nici măcar nu și-au dat seama că aveau COVID-19, potrivit unui nou studiu realizat de Centrul Medical Cedars-Sinai din SUA.
Advertisment
Lipsa de conștientizare a publicului cu privire la faptul că sunt infectați înseamnă că oamenii nu pot lua măsuri pentru a se împiedica să transmită virusul mai departe, ceea ce reprezintă un obstacol major în abordarea noilor valuri ale pandemiei. „Mai mult de una din două persoane care au fost infectate cu Omicron nu au știut că o au”, a declarat Dr. Susan Cheng, un autor corespondent al studiului care este publicat în JAMA Network Open.
Studiile anterioare au estimat că cel puțin 25% și, potențial, până la 80% dintre persoanele infectate cu coronavirusul ar putea să nu prezinte simptome, spun cercetătorii. Acest „nivel scăzut de conștientizare a infecției a contribuit probabil la răspândirea rapidă a Omicron”, a adăugat Dr. Cheng
Recomandări
Oamenii de știință de la Cedars-Sinai au efectuat cercetări privind efectele COVID-19 și impactul vaccinurilor timp de peste doi ani.
La începutul studiului au început să colecteze probe de sânge de la lucrătorii din domeniul sănătății, iar apoi, în toamna anului 2021, au început să colecteze probe și de la pacienți. Dintre cei 2.479 de lucrători din domeniul sănătății și pacienți care au dat probe de sânge în jurul începutului valului Omicron, cercetătorii au găsit 210 persoane care au fost infectate cu varianta, pe baza nivelurilor recent pozitive de anticorpi din sângele lor.
Cercetătorii i-au chestionat apoi pe participanții la studiu pentru a obține actualizări privind starea lor de sănătate, iar în timpul acestor sondaje doar 44% dintre participanții care aveau anticorpi erau conștienți de faptul că erau infectați.
Majoritatea nu numai că nu erau conștienți de existența unei infecții, dar doar 10% au raportat că au avut vreun simptom – iar cei care au avut simptome credeau că acestea erau cauzate de o răceală sau de o altă infecție.
Partenerii noștri