• Cercetătorii au descoperit că nivelurile de taurină, un micronutrient care se găsește în băuturile energizante, scad substanțial odată cu vârsta.
  • Testele s-au făcut pe animale și s-a dovedit că a fost prelungită durata medie de viață a șoarecilor.
  • Taurina se găseste în organism în mod natural și este utilizată, în doze mici, ca supliment alimentar.

Oamenii de știință au cerut un studiu clinic major asupra taurinei din multe băuturi energizante, după ce studiile efectuate pe animale au arătat că suplimentarea poate încetini procesul de îmbătrânire, conform The Guardian.

Doctorul Vijay Yadav, cercetător la Columbia University din New York, a afirmat că: „Abundența taurinei scade odată cu vârsta, iar inversarea acestui declin face ca animalele să trăiască mai mult și mai sănătos.”

Ce a urmat?

Cercetătorii au analizat apoi dacă creșterea cantității de taurină a fost benefică pentru animale care erau mult mai apropiate biologic de oameni precum maimuțele și șoarecii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Alte dovezi sugerează că suplimentele alimentare cu taurină ar putea avea un anumit efect asupra oamenilor. Cercetătorii au analizat date medicale de la 12.000 de europeni cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani .

S-a dovedit că cei cu niveluri mai ridicate de taurină aveau șanse mai mici de obezitate, diabet de tip 2 și hipertensiune arterială, precum și niveluri mai scăzute de inflamații, oamenii de știință au spus că: „S-a constatat că sesiunile obositoare pe o bicicletă au crescut nivelul de taurină.”

Citește și: