• Un veteran de război spune că a paralizat din cauza vaccinului COVID.
  • Cercetătorii: Riscul apariției afecțiunilor rămâne foarte mic.
  • Din 13 mld. de doze administrate, 2.000 au aceste afecțiuni.

Eficient, dar nu pentru toată lumea. Un veteran de război din Irak spune că din cauza vaccinului COVID a dezvoltat sindromul Guillain-Barre, care i-a paralizat tot corpul. Bărbatul, de 36 de ani, spune că era sănătos până să se vaccineze cu două doze Pfizer în 2021. Procesul de paralizie s-a instalat rapid în corp – în doar două săptămâni. El spune că le-a luat un an doctorilor ca să facă legătura între vaccin și afecțiune. După doi ani și jumătate, bărbatul spune că e într-o continuă suferință și că nu se poate descurca fără ajutor.

Merită să ne „înțepăm” sau nu?

Vaccinurile anti-COVID cresc riscul problemelor cardiace, sanguine și neurologice, arată cel mai mare studiu global pe acest subiect. O grupă internațională de experți a căutat 13 afecțiuni medicale în 100 de milioane de persoane vaccinate. Oamenii de știință au selectat participanți din 8 țări.

Vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca cresc riscul apariției a 5 afecțiuni, cum ar fi o boală a degradării  sistemului nervos care îngreunează mersul și gândirea. Cercetătorii atrag atenția că există tulburări care necesită mai multe studii, de exemplu o boală prin care creierul se umflă după ce este administrată o doză Moderna.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Cu toate acestea, riscul de dezvoltare a bolilor rămâne foarte mică, spune echipa de cercetători. Din 13 miliarde de doze de vaccin administrat, doar 2.000 au aceste simptome.

Citește și