• Varianta Delta a coronavirusului nu produce cazuri grave în rândul copiilor și adolescenților, spun
  • Acesta este rezultatul unui studiu CDC.
  • Dr. Adrian Marinescu: Odată cu începerea școlii, ne așteptăm să crească numărul infecțiilor. Trebuie să ne gândim că elevii reprezită vectori pentru familie.

Specialiștii americani spun că varianta Delta a coronavirusului nu produce cazuri grave în rândul copiilor și adolescenților prin comparație cu alte variante ale virusului.

Centrul pentru controlul bolilor din Statele Unite a studiat datele pacienților spitalizați cu diagnosticul Covid-19 din 99 de comitate din 14 state americane, acoperind aproximativ 10% din populația Statelor Unite. Din cei 3.116 copii şi adolescenţi spitalizaţi în cele trei luni şi jumătate dinainte de varianta Delta, aproximativ 26% au fost internaţi la terapie intensivă, 6% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 1% au decedat.

După răspândirea variantei Delta, dintre cele 164 de spitalizări analizate în intervalul de o lună şi jumătate, aproximativ 23% au avut nevoie de terapie intensivă, 10% au avut nevoie de ventilator şi mai puţin de 2% au decedat.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Medicul Adrian Marinescu: Nu contează doar riscul individual, ci și riscul să se transmită și trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili

Varianta Delta se transmite mai ușor și e de aștepatat ca în rândul copiilor să fie un număr de infecții și cu aceste noi date ne confirmăm că nu sunt mai multe forme severe. Tinerii și copiii se internează arareori și nu fac forme grave.

Odată cu începerea școlii, ne așteptăm să crească numărul infecțiilor. Trebuie să ne gândim că elevii reprezită vectori pentru familie. Nu contează doar riscul individual, ci că există riscul să se transmită și trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.