- Compania farmaceutică americană Gilead Sciences va oferi medicamentul Remdesivir la scară largă, în următoarele luni
- Prețul pentru o doză va fi de 390 de dolari pentru achiziția făcută de țările dezvoltate
- Costul total pentru 5 zile de tratament cu Remdesivir va fi de 2.340 de dolari
Compania farmaceutică americană Gilead Sciences, care produce medicamentul Remdesivir, folosit ca tratament împotriva Covid-19, va vinde o doză cu 390 de dolari către Statele Unite, dar și către alte state dezvoltate ale lumii, informează Bloomberg.
Advertisment
Într-un comunicat de presă emis de Gilead Sciences, compania spune că vrea să ofere un preț unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.
„Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienți”, a spus Daniel O’Day, CEO-ul Gilead Sciences.
Recomandări
Pretul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne. După ce producția va fi mai consistentă, medicamentul va avea un preț de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări și alți agenți comerciali.
Americanii plănuiesc să distribuie Remdesivir-ul către pacienți până în septembrie.
Remdesivir este unul dintre primele medicamentele folosite împotriva Covid-19. A primit o autorizație de urgență din partea autorităților americane în luna mai, după ce un experiment la scară largă a arătat că pacienții infectați se vindecă, în medie, cu 4 zile mai repede.
Gilead Sceinces a promis să doneze tot stocul în luna iunie, pentru ca mai apoi să înceapă vânzarea. Vestea nu a fost primită foarte bine de opinia publică, pentru că decizia fixării unui preț ridicat ar putea crea un precedent pentru costul viitoarelor tratamente împotriva coronavirusului.
- Apple airtag nu e atât de performant precum pare. Doi bărbați din America și-au pierdut bagajele în vacanța din Barcelona
- Cultura japoneză a desenelor animate influențează Generația Z din Occident
- Thorn și Hive lansează un model A.I. de detectare a abuzurilor împotriva copiilor. Meta propune restricții în magazinele de aplicații
- Primăria din Timișoara a confiscat primul camion cu deșeuri ilegale. Șoferul a fugit de lângă vehicul
- STUDIU. 35% dintre britanici nu mai vor petreceri la restaurant sau în club. Care este principala cauză
Partenerii noștri